Altipani Rosso Toscana wijnbeurs

Altipani Rosso Toscana

Bestel de Altipani Rosso Toscana online voor slechts €10.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Italië te bestellen. De 2017 Rosso Toscano van Altipani zet goed de kracht en het dik romige fruit van de rijke jaargang neer. Lekker sappig en krachtig volop kersen en zwarte bessen. Heerlijk bij een blokje Parmezaanse kaas. Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid
Extra informatie over Altipani Rosso Toscana: Druifsoort: Cabernet Sauvignon,Sangiovese Bezorgkosten: 4.95 Bezorgtijd: 1 – 2 dagen Voorraad: 102 Land van herkomst: Italië Regio: Toscane Jaar: 2017 Kleur: Rode Wijn Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol Drinktemperatuur: Alcoholpercentage: 13.50 % Wanneer drinken: Houdbaar tot: 2025 EAN: 8032755150824 Flessen per doos: 6 flessen

Altipani Rosso Toscana kopen

In de regio Toscana Rosso is de regelgeving erg wisselend: daar waar DOC en in het bijzonder de DOCG wijnwetgeving erg strikt is, bieden de IGT regels veel speelruimte. Aan de ene kant biedt het de wijnmakers de mogelijkheid om concessies te doen aan kwaliteit en te kiezen voor bulkwijnen. Aan de andere kant bieden de regels ruimte om vernieuwende wijnen te maken, waarvoor in de traditionele Italiaanse wijnwetgeving geen ruimte is. Veel van de Super Tuscans zijn daarom als Toscana Rosso geclassificeerd.  Super Tuscan Super Tuscan is een term voor een blend die bestaat uit niet-inheemse druiven, zoals Cabernet Sauvignon of Merlot. Om in Italië een classificatie als DOC of DOCG te krijgen, moet een wijn aan strenge eisen voldoen. Door het gebruik van deze Franse druivenrassen voldeden de wijnen niet meer aan alle eisen en dus kregen zij de laagste kwalificering: vino da tavola. Om aan te tonen dat hun wijnen niet van eenzelfde lage kwaliteit als de andere vino da tavola’s waren, besloten de wijnmakers hun wijnen een eigen benaming te geven: Super Tuscan. Later zijn diverse mogelijkheden gecreëerd om Super Tuscans toch hoger te classificeren: bijvoorbeeld de speciaal gecreëerde categorie IGT. Door de enorme vraag zijn Super Tuscans zelden goedkoop.