Antica Viti Pinot Grigio Delle Venezie DOC

Bestel de Antica Viti Pinot Grigio Delle Venezie DOC online voor slechts €9.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Witte Wijn uit Veneto te bestellen.

Deze geurige en sappige Pinot Grigio is afgedaald uit de glooiende heuvels ten noorden van Verona, waar de kalkrijke bodem een bijzonder verfijnde smaak aan de wijn geeft. Dat ervaart u in deze frisse en elegante Antica Viti, waarin fruit de boventoon voert en delicate bloemige tonen en kruiden zorgen voor een zacht mondgevoel. Een prachtige Pinot Grigio, geschikt voor elk moment. Als aperitief, bij lunch en diner of om gewoon zo van te genieten. Dat is het Italiaanse la dolce vita, dat deze wijn zo prachtig vertolkt.

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Antica Viti Pinot Grigio Delle Venezie DOC:
EAN: 8030625064844
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Kurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Italië
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 4620
Levertijd:
Alcoholpercentage: 12.5
Druiven: Pinot Grigio
Smaakprofiel: Droog & Soepel
Serveertip:
Kleur: Witte Wijn
Jaar: 2019
Bezorgkosten:

Antica Viti Pinot Grigio Delle Venezie DOC wijnvoordeel.nl

Laten we er geen doekjes om winden: de Italiaanse Pinot Grigio heeft de populaire Franse Pinot Gris al lang en breed ingehaald. Met veruit aan kop de bijzonder smaakvolle exemplaren uit het koelere noordoosten van Italië. Juist, die uit Delle Venezie. Laat de Grote Bosatlas maar in de kast staan, appellatie treft u daar niet aan. Het is de benaming voor de nieuwe DOC, volledig gewijd aan Pinot Grigio, die de historische regio Tre Venesie (Drie Veneziës) beslaat. Ooit bestond dit deel van Italië uit Venezia Euganea, Venezia Tridentina en Venezia Giulia, tegenwoordig gaat het hier om de drie moderne regio’s Veneto, Trentino-Alto Adige en Friuli-Venezia-Giulia. Samen de Tre Venesie, de historische afbakening van Delle Venezie DOC. Die DOC-classificatie kreeg de appellatie in 2017 nadat onder aanleiding van veelal jonge wijnmakers een ware revolutie in dit deel van Italië is ingezet. Innovatie en techniek zijn daarbij de strijdleuzen, met meer aandacht voor het beheer van de wijngaarden en ecologische duurzaamheid. Dat alles met niet alleen die felbegeerde DOC-aanduiding als resultaat, maar vooral ook onweerstaanbaar mooie wijnen met een kwaliteit om over naar huis te schrijven. Deze fonkelende Antica Vita Pinot Grigio is daar het uitmuntende schoolvoorbeeld van. Pinot Grigio, kameleon onder de druiven Waarschijnlijk weet u al dat de Pinot Grigio en de Pinot Gris dezelfde druif zijn. En dan is de druif ook nog eens familie van de Pinot Noir en Pinot Blanc. Een gezellige en smaakvolle familie, waarbij de twee witte varianten vooral bekend staan om hun tonen van verse limoen, citroen, peer, nectarine, appel en bloesem. In de betere wijnbouwgebieden, zoals op de kalkrijke bodem van Delle Venezie, zijn bovendien honingachtige tonen en een elegante mineraliteit waarneembaar. Door de druiven relatief vroeg te oogsten, behouden ze hun verse zuurgraad en pit. Die levendigheid blijft bovendien prachtig overeind door de wijn te fermenteren in roestvrijstalen tanks. Zou de wijn rijpen in eikenhouten vaten, dan zou deze zoete vanilletonen opdoen die niet passen bij het strakke en verfijnde karakter van de wijn. Toch is de droge en mineralige stijl, waarin deze Antica Viti is gemaakt, het meest bekend uit het noordelijke deel van Italië, Oostenrijk en tegenwoordig ook Roemenië, Slovenië en Hongarije. De meer fruitige Pinot Grigios komen, naast het eveneens Italiaanse Friuli-Venezia-Giulia, Sicilië, Abruzzo en Toscane, vooral uit landen in de Nieuwe Wereld. Voor een fruitige en zoete Pinot Grigio, of beter: Pinot Gris, verwijzen we u naar de Franse Elzas.. Profiteer nu van deze Antica Viti Pinot Grigio Delle Venezie DOC aanbieding!

Andere aanbiedingen