Antichi Massari di San Grato Langhe DOC Nascetta

Bestel de Antichi Massari di San Grato Langhe DOC Nascetta online voor slechts €9.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Witte Wijn uit Piëmont te bestellen.

Als er één land rijk is aan inheemse druivenrassen, dan is het Italië wel. Druiven die van oudsher alleen in dit land staan aangeplant in afgebakende gebieden. De Nascetta is zo’n druif. Veilig verstopt in de Langhe levert de druif deze krachtige witte wijn met wat romigheid en dat typisch Italiaanse bittertje.

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Antichi Massari di San Grato Langhe DOC Nascetta:
EAN: 8719418008592
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Kurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Italië
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 18
Levertijd:
Alcoholpercentage: 13
Druiven: Nascetta
Smaakprofiel: Levendig & Fris
Serveertip:
Kleur: Witte Wijn
Jaar: 2018
Bezorgkosten:

Antichi Massari di San Grato Langhe DOC Nascetta wijnvoordeel.nl

Al sinds 1871 maakt de familie Sartirano hoogwaardige Italiaanse kwaliteitswijnen. Na de reorganisatie in 1941 door Giovani Sartirano, hebben zijn zonen Giovanni en Piero een moderne wijnmakerij gebouwd die zij de naam "Cantine San Silvestro" gaven, vernoemd naar het gebied waar het wijnhuis is gevestigd. Zij wilden een modern wijnbedrijf om lokale hoogwaardige wijnen te maken. In 1988 werd het wijnbedrijf uitgebreid en kochten de broers een historisch landgoed in Monforte d’ Alba met vijftien hectare wijngaarden op het zuiden, genaamd "Tenuta Arnulfo Costa di Bussia". Hiermee was de uitbreiding nog niet compleet en de neven Paolo en Guido Sartirano kochten wijngaarden aan in de dorpen Novello en Barolo waar sinds 2006 het hoofdkantoor is gevestigd. Vandaag de dag wordt het bedrijf gerund door de beide neven en bieden zij een scala van hoogwaardige wijnen verdeeld over verschillende continenten aan. Door groot respect voor traditie, moedige beslissingen en vakmanschap produceren zij schitterende traditionele Italiaanse kwaliteitswijnen. De nascetta-druiven voor deze wijn komen uit de omgeving van Novello. Nascetta De Nascetto is een van de zeldzaamste druiven ter wereld. En bijna was deze inheemse druif uitgestorven. Vroeger stond hij in de Barolo wijngaarden tussen de Nebbiolo ranken. Deze druif maakte de strenge Barolo`s wat soepeler. Net op tijd ontdekten de wijnmakers het potentieel van deze druif en ontstond er in de wijnmarkt weer meer belangstelling voor bijzondere inheemse druiven. Sindsdien wordt de Nascetto weer meer aangeplant en in 1990 is dit gebied bekroond met een eigen herkomstbenaming: Langhe Nascetta DOC. Piemonte Piemonte betekent letterlijk "aan de voet van de bergen". De helft van dit prachtige wijngebied is inderdaad bergachtig, de Alpen in het westen vormt de grens met Frankrijk, in het zuiden vormen de heuvels van Monferrato en van de Langhe voor de natuurlijke afbakening van het wijngebied. De wijngaarden in dit gebied bevinden zich op de steile hellingen van de bergen en heuvels in het landschap, een hele gunstige ligging voor de druivenranken.. Profiteer nu van deze Antichi Massari di San Grato Langhe DOC Nascetta aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]