Antigua Bodega Stagnari Pedregal Tannat – Merlot – Cabernet Sauvignon

Bestel de Antigua Bodega Stagnari Pedregal Tannat – Merlot – Cabernet Sauvignon online voor slechts €18.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Canelones te bestellen.

Dit prachtexemplaar uit Uruguay komt van Antigua Bodega Stagnari, een traditioneel wijnhuis dat al vijf generaties lang word gerund door een toegewijde familie. Dankzij het unieke terroir weten zij telkens weer aantrekkelijke wijnen te maken. Zo ook deze houtgerijpte topper die met 90 punten werd beoordeeld!

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Antigua Bodega Stagnari Pedregal Tannat – Merlot – Cabernet Sauvignon:
EAN: 7730374000322
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Kurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Uruguay
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 6
Levertijd:
Alcoholpercentage: 13
Druiven: Tannat,Merlot,Cabernet Sauvignon
Smaakprofiel: Vol & Krachtig
Serveertip: Kalfsvlees
Kleur: Rode Wijn
Jaar: 2015
Bezorgkosten:

Antigua Bodega Stagnari Pedregal Tannat - Merlot - Cabernet Sauvignon wijnvoordeel.nl

De wijngaarden van Antigua Bodega Stagnari zijn gevestigd in Santos Lugares, La Paz, waar de grond heel bijzonder is. De wijngaarden zijn omgeven door steengroeven, waar de zandige kleigrond slechts een meter diep is. De bodem eronder bestaat uit roze graniet die 500 tot 600 miljoen jaar oud is en alleen bestaat in deze regio. Tannat In Uruguay staat een hele reeks aan bekende blauwe en witte druivenrassen aangeplant, maar het land staat vooral bekend om de rode wijnen op basis van Tannat; de ‘nationale druif’ van Uruguay. Deze druif ging eind 19e eeuw op wereldreis vanuit Zuidwest-Frankrijk, met als eerste bestemming Uruguay, en is daar nooit meer weg gegaan. Er staat nu meer Tannat aangeplant in Uruguay dan in Frankrijk. Tannat uit Uruguay is zachter en eleganter dan de Franse, de wijnmakers hoeven de druif hier dan ook niet meer te temmen om tot uitstekende kwaliteitswijnen te komen. Uruguay Naast Chili, Argentinië en Brazilië, worden er in Uruguay ook op vrij grote schaal schitterende wijnen geproduceerd. Uruguay mag zich dan ook vierde grootste wijnproducent van Zuid-Amerika noemen. De wijngaarden liggen verspreid over het gehele land en zijn vooral te vinden aan de kuststreken en in het zuidwesten, met als toonaangevende gebieden o.a. Colonia, Carmelo en San Jose. Uruguay kent een warm zeeklimaat met warme zomers en milde winters. Irrigatie is hier niet nodig omdat er gedurende het hele jaar voldoende neerslag valt. *De wijnmaker heeft ervoor gekozen de wijn niet volledig te filteren, omdat er tijdens dit proces ook wat smaak verloren gaat. Daarom kan er in de fles wat bezinksel of depot ontstaan. Het is niet schadelijk, maar geeft wel een wat stroef mondgevoel. U kunt voorkomen dat dit bezinksel meekomt in het glas door de fles een dag voor het serveren rechtop te zetten zodat alle vaste bestanddelen naar de bodem van de fles kunnen zinken.. Profiteer nu van deze Antigua Bodega Stagnari Pedregal Tannat – Merlot – Cabernet Sauvignon aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]