Argiano Solengo Kist

Bestel de Argiano Solengo Kist online voor slechts €199.00 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Italië te bestellen.

Een wijn waar je u tegen zegt: fluweelzacht van smaak met zoete kersen, karamel, cacao en het typerende zilt/zoete en hartige karakter van grote Bolgheri’s. Eén van de zachtste en meest verleidelijke Super Tuscans uit de rijke historie van de Solengo wijnen van Argiano én bekroond met hoge punten.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Argiano Solengo Kist:
Druifsoort: Cabernet Sauvignon,Merlot,Petit Verdot
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 1
Land van herkomst: Italië
Regio: Toscane
Jaar: 2017
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.50 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2030
EAN: 68022931507155
Flessen per doos: 6 flessen

Argiano Solengo Kist wijnbeurs.nl
Argiano speelt een belangrijke rol als het gaat om Toscaanse wijn. Al in 1580 werd er een indrukwekkende villa gebouwd in het stadje Montalcino met bijbehorende wijnkelder door de familie Pecci. In de loop der jaren wisselden de ‘cantina’ en de villa regelmatig van eigenaar, maar Argiano bleef een rol in de wijngeschiedenis spelen. Zo had in 1967 één van de oprichters van het Consortium voor de Brunello wijnen de leiding over Argiano.  Super Tuscan Dankzij gravin Noemi Maroni Cinzano zijn er vanaf 1992 diverse technologische vernieuwingen doorgevoerd én werd de vermaarde oenoloog Giacomo Tachis aan het team toegevoegd. Hij beschikt over een innovatief karakter en sloeg met Noemi de handen ineen om nieuwe prestigieuze Italiaanse wijn te ontwikkelen, waaronder Solengo en Suolo. Solengo is al sinds 1995 een feit en werd in eerste instantie gemaakt van Cabernet Sauvignon, Merlot en een klein percentage Syrah. Deze rijke Toscaanse rode wijn was meteen doorslaand succes. Vanaf 2000 groeide de wens om de wijn nog complexer en eleganter van smaak te maken, en werd Syrah vervangen door de Bordeaux druif Petit Verdot. Ook dat is meer dan geslaagd en deze Italiaans wijn scoort steevast hoge punten op onze proeftafel.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]