Baronello Rosso Toscana wijnbeurs

Baronello Rosso Toscana

Bestel de Baronello Rosso Toscana online voor slechts €7.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Italië te bestellen. Indrukwekkend mooie en zijdezachte Toscaan vol kersen, chocolade en mokka. Met recht meerdere hoge onderscheidingen op zijn naam: 97 punten van Maroni, 18/20 van Wijnbeurs én goud van Catavinum. Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid
Extra informatie over Baronello Rosso Toscana: Druifsoort: Cabernet Sauvignon,Merlot,Syrah,Sangiovese Bezorgkosten: 4.95 Bezorgtijd: 1 – 2 dagen Voorraad: -3143 Land van herkomst: Italië Regio: Toscane Jaar: 2018 Kleur: Rode Wijn Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig Drinktemperatuur: Alcoholpercentage: 13.50 % Wanneer drinken: Houdbaar tot: 2025 EAN: 8719418019420 Flessen per doos: 6 flessen

Baronello Rosso Toscana kopen

Toscane is niet alleen wereldberoemd om het adembenemend mooie landschap met de glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en de kenmerkende olijfbomen, maar natuurlijk ook om de fantastische wijnen die er vandaan komen. In het bijzonder de rode Toscaanse wijnen die helemaal tot hun recht komen dankzij de perfecte balans tussen het type bodem en het klimaat. Voor het maken van deze Italiaanse wijn werd er voor de Toscaanse koningsdruif Sangiovese gekozen in combinatie met de niet-inheemse druivenrassen Cabernet Sauvignon en Merlot. Deze stokken werden aangeplant op een terroir met kalkhoudende klei, zodat de druiven de juiste aroma’s ontwikkelen.

Rosso Toscana

Rosso Toscana, wat is dat eigenlijk precies? De meeste Italiaanse wijnregio’s zijn geclassificeerd. Zo zijn er bepaalde regio’s die als DOC of DOCG zijn geclassificeerd die bedoeld zijn om de belangen van de inheemse Italiaanse druiven te behartigen. Italiaanse wijnen die niet voldoen aan de strenge regels van de regionale DOC(G), vallen onder de IGT classificatie. Dit hoeft niet te betekenen dat de kwaliteit dan ook minder is. De voornaamste reden is dat veel wijnmakers ook niet-inheemse druiven, zoals Cabernet Sauvignon en Merlot, gebruiken, wat voor een DOC(G) wijn uit den boze is.

Deze soepelere regels hebben als voordeel dat de wijnboeren meer ruimte hebben om te experimenteren met vernieuwende stijlen, net zulke goede kwaliteit kunnen maken én ze vaak voor een schappelijke prijs verkocht kunnen worden. IGT Toscana is één van de bekendste IGT’s en een rode Toscaanse wijn wordt dan ook gelabeld als Rosso Toscana.