Bio Eymann MDG#3 Gewürztraminer trocken (Orange)

Bio Eymann MDG#3 Gewürztraminer trocken (Orange)

Bestel online de Bio Eymann MDG#3 Gewürztraminer trocken (Orange) voor slechts 35.90. Klik hier en profiteer van deze heerlijke Witte wijn aanbieding van Wijny. Bij Wijny kun je de lekkerste Pfalz wijn kopen uit Duitsland voor een goede prijs.

De jonge wijnmaker Vincent Eymann heeft de gemacereerde Gewürztraminer gemaakt voor de laatste drie jaar, maar in plaats van het als één jaargang uit te geven, geeft hij er de voorkeur aan om het solera-stijl te laten verouderen. Dus MDG # 3 is de derde release, maar bevat wijn van alle drie de jaren – 2016, 2015 en 2014.

Gewürz-liefhebbers zullen in vervoering raken door de neus – het is zeer bloemig en vrij exotisch (denk aan rozenwater, Turks genoegen). Maar de aandachtstrekker is de prachtige textuur – fris en soepel, met een minerale spanning, een nervositeit die perfect in tegenspraak is met de aroma’s. De smaken spelen meer op citrusvruchten met een vleugje honing en verse kruiden, maar minder weelderig dan de neus misschien doet vermoeden. Solera veroudering lijkt een balans en complexiteit te hebben opgeleverd die boven verwachting is voor zo’n jonge wijn – het is een groot succes, en vermoedelijk zullen toekomstige jaren alleen maar verder verbeteren, als Vincent vasthoudt aan het concept.

Maceratie tijd gevarieerd tussen 4-6 weken, afhankelijk van de oogst, en meest indrukwekkend, de wijn is volledig ongefilterd en ongezwaveld. De zuiverheid en definitie zijn weergaloos. Vincent veroudert de wijn in gebruikte Franse barriques en de vergisting was spontaan.

  Waarom bestellen bij Wijny.nl?
  • Betalen met vvv cadeaubonnen
  • Ruime keuze wijnsoorten
  • Eenvoudig online bestellen
Wat meer informatie over deze Bio Eymann MDG#3 Gewürztraminer trocken (Orange): Wijn uit de categorie: Witte wijn Merk: Weingut Eymann De verzendkosten: 6.95 De levertijd: 1 dag(en) Land van herkomst: Duitsland Regio van herkomst: Pfalz Sub-categorie: Witte wijn>Duitsland Inhoud: 750ml