black friday wijn aanbieding

Black Friday Wijn Aanbiedingen

Ben jij op zoek naar wijn aanbiedingen voor Black Friday? Bekijk op deze pagina alle wijn deals voor Black Friday 2022. Wij verzamelen hier de scherpste acties van de verschillende online wijn winkels. Je kan hierbij denken aan de Black Friday acties van Gall, Wijnvoordeel, Topdrinks, Vinify, Colaris, HEMA en Jumbo. Deze Black Friday Pagina wordt regelmatig bijgewerkt met de laatste acties.

Black Friday 2022 Wijn Deals

Black Friday is op vrijdag 25 november 2022. De wijn aanbiedingen van onze partners beperken zich vaak niet tot alleen deze datum. Ook op Singles Day (vrijdag 11 november 2022), Cyber Monday (maandag 28 november 2022) en de gehele cyber week zijn er scherpe wijn deals te vinden. Voorkom teleurstellingen en koop tijdig wanneer het gaat om wijnen met een beperkte voorraad.

Wat is Black Friday?

Black Friday is een amerikaanse traditie die is overgewaaid naar Nederland. Het is de dag na Thanksgiving, waarop veel winkels hun deuren openen voor een dag vol koopjes. Dit jaar valt Black Friday op 25 november. Cyber Monday is de online equivalent van Black Friday. Het is de dag waarop veel webshops hun deuren openen voor een dag vol koopjes. Dit jaar valt Cyber Monday op maandag 28 november 2022.

De dag na Thanksgiving – gewoonlijk omschreven als Black Friday – is een van de drukste winkeldagen van het jaar in de Verenigde Staten geworden. Nationale winkelketens bieden doorgaans beperkte geldbesparende aanbiedingen voor een breed scala aan producten in een poging om kopers naar winkels te lokken en tegelijkertijd vergelijkbare aanbiedingen online aan te bieden.

Velen geloven dat de term Black Friday voortkomt uit het principe dat bedrijven met geldverlies opereren, of ‘in het rood’ staan ​​tot de dag na Thanksgiving, wanneer enorme verkopen hen uiteindelijk in staat stellen winst te maken, of zet ze “in het zwart”. Dit is echter onjuist.

Een meer precieze beschrijving van de term dateert uit het begin van de jaren zestig, toen politieagenten in Philadelphia de uitdrukking “Black Friday” begonnen te gebruiken om de chaos te beschrijven die ontstond toen grote hoeveelheden toeristen uit de voorsteden de stad binnenkwamen om hun vakantieinkopen te beginnen en, in sommige jaar, ga dan naar de jaarlijkse Army-Navy voetbalvideogame op zaterdag. De enorme menigte veroorzaakte hoofdpijn bij de politie, die langere diensten draaide dan normaal omdat ze te maken hadden met files, ongelukken, winkeldiefstallen en andere problemen.

Binnen een paar jaar had de term Black Friday zijn intrede gedaan in Philadelphia. Stadskooplieden probeerden de dag een mooier gezicht te geven door het ‘Grote Vrijdag’ te noemen.

De uitdrukking “Black Friday” om een ​​positieve boost in de detailhandelsverkopen te vertegenwoordigen, groeide pas eind jaren tachtig in het hele land, toen handelaren het verhaal over rood-naar-zwart inkomsten begonnen te verspreiden. Black Friday werd aangeduid als de dag waarop winkels winst begonnen te maken voor het jaar en als de belangrijkste winkeldag in de Verenigde Staten. In werkelijkheid zagen veel winkels hun grootste omzet op de zaterdag voor Kerstmis.