Camille Villard Bourgogne AOP Chardonnay

Bestel de Camille Villard Bourgogne AOP Chardonnay online voor slechts €12.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Witte Wijn uit Bourgogne te bestellen.

De grootste en beroemdste wijnen? Die komen uit Côte d’Or in het hart van Bourgogne. En laat deze bijzonder aromatische Chardonnay nou daar vandaan komen. Uit het wijndorp Beaune in het gebied Côte de Beaune om precies te zijn, de regio die bekend staat om zijn exclusieve Chardonnays. Wijnen die vaak haast onbetaalbaar zijn. Maar niet deze schitterende Chardonnay van Camille Villard, waarvan de druiven afkomstig zijn van 25 tot 45 jaar oude stokken. Dat resulteert in een rijke en aromatische wijn, vol, evenwichtig en bijna sensueel lekker. Een absolute aanrader voor wie groots wil genieten tegen een zacht prijsje.

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Camille Villard Bourgogne AOP Chardonnay:
EAN: 3760164208335
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Kurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Frankrijk
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 6
Levertijd:
Alcoholpercentage: 13.5
Druiven: Chardonnay
Smaakprofiel: Droog & Soepel
Serveertip:
Kleur: Witte Wijn
Jaar: 2018
Bezorgkosten:

Camille Villard Bourgogne AOP Chardonnay wijnvoordeel.nl

De Côte d’Or, het wijnhart van Bourgogne en een van de beste wijngebieden ter wereld, begint ten zuiden van de stad Dijon met het deelgebied Côte de Nuits. Hier vertolkt Pinot Noir een glansrijke hoofdrol. Als we afdalen naar het zuidelijker gelegen Côte de Beaune maakt rood plaats voor wit en is de Chardonnay-druif heer en meester. Zo ook in de wijngaarden van Camille Villard, waar de 25 tot 45 jaar oude wijnstokken staan aangeplant tegen de zonnige uitlopers van een laag, glooiend gebergte dat, met zijn bodem van kalksteen en klei, een natuurlijke beschutting vormt tegen wind en regen uit het westen. Die klimatologische omstandigheden stellen de wijnmakers in staat om de druiven met oog voor de natuur tot perfecte rijpheid te laten komen. Met inachtneming voor de tradities in Bourgogne wordt vervolgens een werkelijk schitterende Chardonnay gemaakt, die het bijzondere terroir tot volle uitdrukking brengt. Niet voor niets staat het prestigieuze wijnhuis bekend om zijn geweldige Bourgogne-wijnen. In het rood, gemaakt in het noordelijker gelegen Côte de Nuits, en in het wit, zoals deze Chardonnay uit Côte de Beaune. Historische wijnenDat het de Romeinen waren die ook in Bourgogne de eerste wijnstokken hebben aangeplant, zal niemand verbazen. En dat later ook de monniken in Côte de Nuits en Côte de Beaune zorgden voor een verdere opleving van de wijngaangaarden evenmin. Minder bekend is dat de oprichting van de kloosters in Cluny en Cîteaux voor een keerpunt in de Bourgondische wijngeschiedenis heeft gezorgd. In die laatstgenoemde abdij, die is gesticht in 1098 en waar nog altijd zo’n 35 monniken wonen, speelde de heilige Bernardus een grote rol. Niet alleen groeide onder zijn leiding de orde uit tot een belangrijk centrum van het christendom, hij was ook verantwoordelijk voor de verdere aanplant van de wijngaarden en bracht de organisatie in die wijngaarden op orde. Zonder overdrijven kan worden gesteld dat deze kloosterorde aan de basis lag van de wereldfaam die wijnen uit Bourgogne anno nu genieten. Zo stichtten de monniken uit de Cisterciënzerorde aan het begin van de twaalfde eeuw het beroemde Clos de Vougeot, een ommuurde wijngaard met een château dat zeven eeuwen in bezit was van de monniken. Die muurtjes, cabottes in het Frans, omlijsten nog altijd de ruim duizend verschillende wijnpercelen – climats – op de hellingen van Côte de Nuits en Côte de Beaune. Die unieke climats, gevormd door een rijke en 2000 jaar oude historie, zijn in 2015 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.. Profiteer nu van deze Camille Villard Bourgogne AOP Chardonnay aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]