Castillo Santa Paulina Chardonnay

Bestel de Castillo Santa Paulina Chardonnay online voor slechts €5.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Witte Wijn uit te bestellen.

Je zou maar een druif zijn en je overdag met uitzicht op zee mogen laven aan de warme zon, terwijl bergen in de omgeving zorgen voor een aangenaam koele nachttemperatuur. Onder die omstandigheden rijpen de druiven optimaal in Central Valley, een van de beste wijngebieden van Chili. Om jaloers op te worden. Al is dat niet echt nodig. Met deze Castillo Santa Paulina Chardonnay haalt u die Zuid-Amerikaanse zon namelijk gewoon in huis! Een tropische allemansvriend, rijk en vol aroma. Een echte aanrader!

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Castillo Santa Paulina Chardonnay:
EAN: 8720088830789
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Schroefdop
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Chili
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 6
Levertijd:
Alcoholpercentage: 13
Druiven: Chardonnay
Smaakprofiel: Levendig & Fris
Serveertip:
Kleur: Witte Wijn
Jaar: 2019
Bezorgkosten:

Castillo Santa Paulina Chardonnay wijnvoordeel.nl

Met wijn hadden de oorspronkelijke bewoners van Chili niet veel op. Zij genoten liever van een borreltje gemaakt van gegiste granen. Het waren de Spanjaarden die in de zestiende eeuw typisch Spaanse druivensoorten als Muscatel, Torontel en Albilho naar het Zuid-Amerikaanse brachten. In 1851 drongen Franse invloeden door in de Chileense wijnbouw. Twee decennia later werden de Chileense wijnen geïntroduceerd op de Europese markt, waar ze meteen met grote wijnprijzen aan de haal gingen. Grote wijnhuizen vestigden zich vervolgens in Chili, waar ze nieuwe technieken invoerden en nieuwe druivensoorten aanplantten. Tegenwoordig behoren Carmenère, Cabernet Sauvignon, Merlot en natuurlijk Chardonnay tot de populairste druiven. Die laatste treffen we aan in de wijngaarden van Castillo Santa Paulina, in de wereldberoemde wijnregio Central Valley. De regio gold ooit als het gebied van de Chileense bulkwijnen. Dat veranderde, toen het gerenommeerde Spaanse wijnhuis Torres zich er in 1979 vestigde. Het perfecte wijnklimaat ontlokte de wijnmaker de uitspraak dat Chili ‘een kas zonder dak’ is. Dat perfecte klimaat en de positieve invloed van Torres zorgen er anno nu voor dat Central Valley interessante en kwalitatief hoogstaande wijnen voorbrengt, die nog altijd in aanzien stijgen. Authentieke Chileense wijn Een van die interessante en populaire wijnen uit Central Valley is deze Chardonnay van Castillo Santa Paulina. In het midden van het Zuid-Amerikaanse land staan zij aangeplant in het paradijs voor druivenstokken. Er heerst een gematigd mediterraan klimaat met droge, zonnige zomers met koele nachten. In de leembodems bevindt zich vulkanisch as. Ook regent het in Central Valley net iets meer dan in andere Chileense wijngebieden en mocht de zon te heet zijn, dan zorgt de Maipo-rivier die door het gebied stroomt voor voldoende irrigatie. Niet voor niets is Central Valley de meest actieve wijnstreek van Chili. Tel daar het vakmanschap van de wijnmakers van Castillo Santa Paulina bij op en succes is gegarandeerd. Niet voor niets behoren de smaakvolle wijnen van dit huis tot de favorieten van onze klanten.. Profiteer nu van deze Castillo Santa Paulina Chardonnay aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]