Céline & Antoine Angst Chablis

Bestel de Céline & Antoine Angst Chablis online voor slechts €16.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Een Chablis pur sang: krachtig en ziltig van karakter met tonen van krijt, limoen en pruim. Een Bourgondisch rijke Chablis die fantastisch samengaat met oesters. 18/20 Wijnbeurs punten.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Céline & Antoine Angst Chablis:
Druifsoort: Chardonnay
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 3522
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Jaar: 2018
Kleur: Witte Wijn
Smaakprofiel: Licht, fris & strak
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 13.50 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2024
EAN: 3770016763004
Flessen per doos: 6 flessen

Céline & Antoine Angst Chablis wijnbeurs.nl
Céline en Antoine Angst behoren tot een nieuwe generatie getalenteerde Chablis wijnmakers. De wijngaarden van Vignoble Angst beslaan 10 hectare in de gemeente Courgis op Kimmeridge, kalk- en kleibodems. De 6 ha. wijngaarden waar hun geselecteerde Chablis vandaan komt, hebben een ideale zuidoostelijke expositie en worden bewerkt volgens de ‘lutte raisonnée’ methode: de bodems worden geploegd en er is begroeiing tussen de wijnranken om het rendement van de stokken te verlagen. De Chardonnay stokken zijn gemiddeld 30 jaar oud. Antoine Angst: “We proberen ons er altijd van te verzekeren dat onze wijnen het Bourgondische terroir en onze wijngaarden op de meest precieze manier tot uiting laten komen.” Wat met deze witte Bourgogne wijn met 18/20 punten uitstekend is gelukt. Chablis Chablis is één van de weinige plekken met een ‘Kimmeridge’ bodem. Een bijzondere ondergrond die bestaat uit een mengsel van kalk, klei, krijt en fossiele schelpen waar Chardonnay bijna uit zichzelf uitgroeit tot een wijn met een volstrekt eigen karakter. Een goede Chablis met zijn kenmerkende frisse zuur en ziltig minerale karakter met crispe citrus aroma’s is voor veel wijnliefhebbers een traktatie, mét of zonder een schaaltje oesters ernaast.

Andere aanbiedingen