Château Croix d’Aumèdes Corbières AOP Cuvée Réserve

Bestel de Château Croix d’Aumèdes Corbières AOP Cuvée Réserve online voor slechts €7.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Corbières te bestellen.

Een kanjer uit Corbières! In de belangrijkste appellatie van Languedoc worden interessante en volle rode wijnen gemaakt en deze Cuvée Réserve steekt daar met kop en schouders bovenuit. Het is niet voor niets dat deze prachtwijn maar liefst 97 punten kreeg van Decanter en 4/5 sterren van Perswijn magazine. Dat dankt de houtgerijpte Château Croix d’Aumèdes Corbières aan het gebruik van drie druiven, Carignan, Syrah en Grenache, die de wijn voorzien van afwisselend bloemige en fruitige aroma’s, zoete geuren, typische Zuid-Franse kruidigheid, een royale, knapperige smaak en een vleugje mineraliteit. Een bijzonder complexe wijn die toch heerlijk soepel wegdrinkt. Wedden dat u voor nog een glas gaat?!

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Château Croix d’Aumèdes Corbières AOP Cuvée Réserve:
EAN: 3760238698185
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Kurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Frankrijk
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 96
Levertijd:
Alcoholpercentage: 14
Druiven: Syrah,Carignan,Grenache
Smaakprofiel: Vol & Krachtig
Serveertip:
Kleur: Rode Wijn
Jaar: 2018
Bezorgkosten:

Château Croix d'Aumèdes Corbières AOP Cuvée Réserve wijnvoordeel.nl

Achter de ruige Montagne d’Alaric, tussen Carcassonne en Narbonne, ligt Corbières; de belangrijkste appellatie in Languedoc. Het wijngebied staat bekend om zijn veelzijdigheid. Van ruige berglandschappen tot zacht met cipressen begroeide heuvels, blootgesteld aan zonlicht terwijl een koele wind vanaf de Middellandse Zee zorgt voor afkoeling. En waar je ook kijkt in Corbières, overal staat het voor Languedoc zo typerende garrigue. Dat wordt wel eens vertaald als kreupelhout, maar die beschrijving doet geen recht aan het lage struikgewas dat bestaat uit kruiden als tijm, rozemarijn, laurier, lavendel, jeneverbes en pijnbomen. Wie op een zonnige dag een wandeling door het gebied maakt, wordt verwend met de rijke aroma’s die de begroeiing vrijgeeft. Die aroma’s worden niet alleen opgenomen door de neus, ook de druiven die in het gebied staan krijgen een flinke dosis garrigue mee. Vooral Carignan, Syrah en Grenache nemen de aroma’s van de typisch Zuid-Franse kruiden op. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit, samen met Mourvèdre en Cinsault, de meest aangeplante druiven in Languedoc zijn. Château Croix d’Aumèdes maakte voor deze Cuvée Réserve gebruik van die eerstgenoemde drie. Het trio zorgt voor heerlijk fruitige wijnen, die in Corbières worden aangevuld met dat krachtige kruidenbuiltje. Het resultaat is een mediterrane grootheid. Een parel uit de schatkamer van Languedoc, die 97 Decanter-punten ontving. Wijnfamilie Barsalou Al zes generaties wordt de passie voor en kennis over wijn doorgegeven in de familie Barsalou. Die familiegeschiedenis begon met Emilien Raïssac, zoon van een kleermaker met een voorliefde voor wijn, die in 1890 de eerste wijnstokken aanplantte in de Zuid-Franse wijnstreek Corbières. De wijngaard kreeg de naam Aumèdes en is anno nu het oudste eigendom van de familie. De wijngaard beslaat zo’n veertig hectare, aangelegd op terrasvormige percelen waarvan de bodem rijk is aan klei, kalk, leem en grind. Vooral de Carignan voelt zich thuis op die bodem, de stokken verouderen er op grandioze wijze. Zo is de Carignan die gebruikt is in deze Cuvée Réserve afkomstig van maar liefst zeventig jaar oude stokken. Naast Carignan werkt Château Croix d’Aumèdes met Syrah en Grenache. Die stokken zijn gemiddeld 25 jaar oud en staan net als de Carignan diep in de rijke klei- en kalkgrond, wat leidt tot krachtige en evenwichtige wijnen.. Profiteer nu van deze Château Croix d’Aumèdes Corbières AOP Cuvée Réserve aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]