3392120003182

Château de Beauvoisin AOP Costières de Nîmes

Bestel de Château de Beauvoisin AOP Costières de Nîmes online voor slechts €5.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Rhône te bestellen. Een prachtige fles met een al net zo mooie inhoud. De druiven voor deze typische Rhône-blend zijn afkomstig van wijngaarden uit het Zuid-Franse Costières de Nîmes. Wijnen uit deze streek werden al door de oude Grieken gedronken en behoren dus tot de oudste bekende wijnen ter wereld. Ook deze prachtwijn gaat wat ons betreft de boeken in. Een heerlijke zachte, fruitige wijn. Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen
Extra informatie over Château de Beauvoisin AOP Costières de Nîmes: EAN: 3392120003182 Flessen per doos: 6 flessen Type afsluiting: Natuurkurk Dronk vanaf: Nu op dronk Regio: Land van herkomst: Frankrijk Retourtermijn: 14 dagen Voorraad: 120 Levertijd: Alcoholpercentage: 14 Druiven: Syrah,Grenache,Marselan Smaakprofiel: Licht & Fruitig Serveertip: Kleur: Rode Wijn Jaar: 2018 Bezorgkosten:

De prachtige Château de Beauvoisin AOP Costières de Nîmes is afkomstig van wijnmakerij Vignerons Propriétés Associés, een van de belangrijkste wijnhuizen van de mediterrane Rhônestreek. De wijngaarden waaruit deze wijn afkomstig is liggen rondom het dorpje Nîmes la Romaine. De wijnen worden gekenmerkt door de geografische ligging van de wijngaarden en de optimale klimatologische omstandigheden in dit gebied. 

Costières de Nîmes

Costières de Nîmes is de zuidelijkste benaming van de Rhône-wijnstreek in het zuidoosten van Frankrijk. De wijnen uit deze streek zouden al door de oude Grieken worden gedronken en behoren daarmee tot de oudste bekende wijnen ter wereld. Een typische rode Costières de Nîmes, gemaakt van de klassieke Rhôneblend, is robuust en pittig en de perfecte partner van de lokale keuken. 

Het terroir 

Terwijl de terroirs van de meeste Rhône appellations worden gekenmerkt door een bodem van graniet of kalksteen en hoogteverschillen, zijn de landschappen tussen Nîmes en de Mediterrane Zee relatief vlak en laaggelegen. Het gebied bestaat uit laaggelegen stukken land op kalkrijke bodems die perfect zijn voor wijnbouw. Wanneer er geen wijnranken staan aangeplant is dit land over het algemeen begroeid met rozemarijn, lavendel of tijm omdat de relatief losse grond arm is aan voedingstoffen. Doordat de grond niet erg vruchtbaar is krijgen wijnstokken sterke wortels die diep rijken om op zoek te gaan naar water en voedingsstoffen. Wijnstokken met zulke wortelsystemen zorgen over het algemeen voor meer complexere wijnen.

. Profiteer nu van deze Château de Beauvoisin AOP Costières de Nîmes aanbieding!