Château Fonbel Saint Emilion Gr. Cru ac

Château Fonbel Saint Emilion Gr. Cru ac

Bestel online de Château Fonbel Saint Emilion Gr. Cru ac voor slechts 23.95. Klik hier en profiteer van deze heerlijke Rode wijn aanbieding van Wijny. Bij Wijny kun je de lekkerste Bordeaux wijn kopen uit Frankrijk voor een goede prijs.

Deze fantastische wijn behoort tot de familie Vauthier die ook eigenaar is van één van ‘s werelds grootste wijnen: Château Ausone. De altijd naar perfectie strevende Alain Vauthier stelt alles in het werk om ook van Château Fonbel een top Saint Emilion Grand Cru te maken. Hij wordt daarbij bij gestaan door de beroemde oenoloog Michel Roland. Het domein omvat 19 hectaren die zijn beplant met 70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon. De wijnstokken zijn gemiddeld 20 jaar oud. Er wordt met de hand geoogst en een selectie tafel zorgt er voor dat alleen de gezondste en de rijpste druiven worden gebruikt. Na de vinificatie wordt de wijn nog 10 maanden in frans eiken gerijpt waarvan 30% elk jaar wordt vernieuwd. Robert Parker heeft Château Fonbel genoteerd met 89 punten en gekwalificeerd als een “sleeper of the vintage”!

 

Deze wijn heeft een donkere paarse kleur met een elegante parfum van koud staal vermengt met verkruimelende stenen, witte bloemen, zwarte bessen en drop. Met het fantastische fruit, medium body, zoete tannine, en een lange aanhoudende afdronk kan de wijn nu en nog over een decennium gedronken worden.

Gaat perfect gepaard met gebraden of gegrild vlees en gerijpte kazen.

  Waarom bestellen bij Wijny.nl?
  • Betalen met vvv cadeaubonnen
  • Ruime keuze wijnsoorten
  • Eenvoudig online bestellen
Wat meer informatie over deze Château Fonbel Saint Emilion Gr. Cru ac: Wijn uit de categorie: Rode wijn Merk: Château Maucoil De verzendkosten: 6.95 De levertijd: 1 dag(en) Land van herkomst: Frankrijk Regio van herkomst: Bordeaux Sub-categorie: Rode wijn>Frankrijk Inhoud: 750ml