Château Haut-Ballet Lalande de Pomerol Kist

Bestel de Château Haut-Ballet Lalande de Pomerol Kist online voor slechts €79.95 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Hier wordt de liefhebber van Bordeaux blij van: krachtige en gelaagde 5 jaar oude Lalande de Pomerol met 18 punten vol zwarte kersen. Alles perfect met elkaar versmolten. Een aanrader bij lamsvlees.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Château Haut-Ballet Lalande de Pomerol Kist:
Druifsoort: Merlot,Cabernet Franc
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 1
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Jaar: 2014
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 13.50 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2027
EAN: 8719418007069
Flessen per doos: 6 flessen

Château Haut-Ballet Lalande de Pomerol Kist wijnbeurs.nl
Château Haut-Ballet ligt bij Neac tussen Pomerol en Saint-Emilion in. Het château uit Bordeaux beslaat 14,92 ha wijngaard daterend uit 1775, toen dit perceel nog toebehoorde aan buurchâteau Moncets. De aanplant bestaat uit Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon van gemiddeld 40 jaar oud en de druiven worden duurzaam met respect voor de natuur geteeld. Na zorgvuldige sortering van de rijpste druiven wordt de wijn traditioneel gevinifieerd en op zwaarte-kracht overgeheveld van gistkuip naar eikenhouten vaten. Waar deze Franse rode wijn 16 maanden lang op rijpt en waarvan jaarlijks 25% wordt vernieuwd.  Lalande de Pomerol Lalande de Pomerol ligt net ten noorden van de bekende en befaamde Pomerol wijnstreek en aan de overkant van de rivier de Barbanne die deze twee wijnstreken van elkaar scheidt. Eerst viel de wijnstreek onder Pomerol, maar daar kwam verandering in toen de grenzen van Pomerol in 1925 officieel werden vastgesteld en Lalande de Pomerol in 1954 als een appellatie werd erkend. Inmiddels zijn er ruim 200 châteaux actief binnen deze wijnregio. Rode wijnen in Lalande de Pomerol zijn altijd Merlot-gedomineerd. Verder zijn ook de druiven Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec en Petit Verdot toegestaan. Deze klassieke blend is al jaren dé succesformule voor de geroemde wijnen uit Bordeaux en ook hier pakt deze fantastisch uit. Er heerst verder een relatief mild klimaat met veel zon in Lalande de Pomerol. De bodem is complex en kalkrijk met zanderige klei en kiezels. Samen met de nabijheid van de rivier zijn dit de ideale omstandigheden om stevige en volle Franse wijnen voort te brengen.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]