Château Haut-Bergeron Sauternes

Bestel de Château Haut-Bergeron Sauternes online voor slechts €19.95 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Heerlijke dessertwijn gemaakt van druiven van het enige perceel in Sauternes wat op een eiland ligt. Breed, rijk en complex zoetig van smaak met diepgang en lengte. De stroperige honing, ananas en vanille krijgen tegenspel van frisse zuren. Let op: gaat om flessen van 0,375L.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Château Haut-Bergeron Sauternes:
Druifsoort: Sauvignon Blanc,Sémillon
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 6
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Jaar: 2015
Kleur: Witte Wijn
Smaakprofiel: Honing, nectar & zoetig
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 0.01 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2036
EAN: 8719418009230
Flessen per doos: 3 flessen

Château Haut-Bergeron Sauternes wijnbeurs.nl
Edele rotting of pourriture noble zoals de Fransen het ook wel noemen is een proces waarin schimmel de schil van druiven aantast. Het gaat om de specifieke grijze schimmel Botrytis cinerea, die onder bepaalde klimatologische omstandigheden – ochtendmist en warmte – laat in het jaar toeslaat. De wisselwerking tussen vocht en warmte biedt een ideaal klimaat voor de ontwikkeling van de schimmel. Hierdoor verliezen de druiven veel vocht, zodat een geconcentreerd, extreem zoet sap overblijft.   Het Franse wijngebied Sauternes, waar deze heerlijke dessertwijn vandaan komt, staat bekend om deze schimmel die er elk jaar min of meer voorkomt. De productie van dit soort liquoreuze wijnen is een risicovolle en arbeidsintensieve onderneming. Door de zorgvuldige oogst en de lage opbrengst aan druiven per hectare zijn deze wijnen dan ook kostbaar. De pourriture noble is een natuurlijk verschijnsel, waar men weinig invloed op heeft. Als de natuurlijke omstandigheden niet ideaal zijn, is de invloed van de botrytisschimmel dan ook minder groot. Deze edele rotting is echter wel een voorwaarde om onder de appellations van Sauternes te mogen produceren. Als de botrytis de druiven niet of nauwelijks heeft aangetast, kan de wijnboer altijd nog een liquoreuze wijn maken door cryo-extractie: het bevriezen van de druiven, die vervolgens worden geperst. Bordeaux De naam van de Franse wijnstreek Bordeaux is voor velen bijna synoniem aan wijn. De eerste wijngaarden stammen ook al uit de 1e eeuw. In de eeuwen die volgden werden de wijnen steeds populairder, ook buiten Frankrijk. Met als hoogtepunt de eerste export naar Engeland, halverwege de 12e eeuw. In Bordeaux staan beroemde wijnchâteaus waar de meest prestigieuze wijnen gemaakt worden. Qua stijl lopen de rode, rosé, witte, de mousserende, en likoreuze wijnen die er geproduceerd worden enorm uiteen. Soms verschillen het terroir, het klimaat en de samenstelling binnen een appellation zo sterk dat er ondanks het gebruik van dezelfde druivensoorten en vinificatiemethodes heel diverse wijnen geproduceerd worden.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]