Château Haut-Brion Pessac-Leognan 1er Grand Cru Classé

Bestel de Château Haut-Brion Pessac-Leognan 1er Grand Cru Classé online voor slechts €429.00 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

‘De koning van de rode Graves’, zo wordt Château Haut-Brion ook wel omschreven. Zelfs gerenommeerd wijnrecensent Robert Parker gaf hem 96/100 punten. Een zeer verfijnde charmeur van de hoogste komaf.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Château Haut-Brion Pessac-Leognan 1er Grand Cru Classé:
Druifsoort: Cabernet Franc,Cabernet Sauvignon,Merlot
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 18
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Jaar: 2006
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2035
EAN: 8719418006093
Flessen per doos: 6 flessen

Château Haut-Brion Pessac-Leognan 1er Grand Cru Classé wijnbeurs.nl
Château Haut-Brion, Premier Grand Cru Classé, is het enige wijngoed buiten de Médoc gelegen dat opgenomen is in de classificatie van 1855, met een geschiedenis die nog verder terug gaat dan van de andere Premier Grand Cru’s.Na enkele moeilijk jaren in het begin van de 20ste eeuw werd het château overgenomen door de Amerikaanse bankier Clarence Dillon. De wijndirecteur Georges Delmas mocht echter wel aanblijven en samen brachten zij het huis terug naar het kwaliteitsniveau van de vorige eeuw.Niet alleen was Haut-Brion de eerste 1er Grand Cru die met fermentatie in staal experimenteerde, zij waren ook voorlopers op het gebied van klonale selectie. “Om geweldige wijn te maken heeft men een assemblage van verschillende klonen nodig, hier bij Haut-Brion is elke hectare aangeplant met tien tot vijftien verschillende klonen.” aldus J.B. Delmas.De druiven uit de circa 50 hectare wijngaarden zijn aangeplant met ongeveer gelijke delen Merlot en Cabernet Sauvignon en 10% Cabernet Franc. Daarnaast zijn er nog 3 hectare aangeplant met Sauvignon blanc en Semillon, voor de wereldberoemde witte wijn van het huis. De productie bedraagt maar 12.000 kisten van de rode grand vin en 750 kisten van de witte wijn.De rode wijn staat bekend om zijn luxe en voluptueuze zachtheid door het relatief hoge aandeel Merlot, maar is tegelijkertijd ook in staat om decennia lang op fles te rijpen. Zowel de witte als rode wijn van het huis worden door kenners al jarenlang gerekend tot de meest monumentale wijnen ter wereld.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]