Château la Croix de Chaigneau Lalande de Pomerol AOC

Bestel de Château la Croix de Chaigneau Lalande de Pomerol AOC online voor slechts €17.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Lalande de Pomerol te bestellen.

De alchemist van wijn. Zo wordt wijnmaker Pascal Chatonnet ook wel liefkozend genoemd door zijn vakbroeders vanwege zijn enorme kennis van, passie voor en ervaring met wijn. Van zijn hand is deze werkelijk schitterende Lalande de Pomerol gemaakt van Merlot en Cabernet Franc, die samen negen maanden op eikenhout hebben doorgebracht in de kelder van het fameuze Château Haut-Chaigneau. Het resultaat is een volle, gulle en fluweelzachte rode wijn, die nu op zijn absolute hoogtepunt is en in kwaliteit niet onderdoet voor zijn broer Pomerol.

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Château la Croix de Chaigneau Lalande de Pomerol AOC:
EAN: 8719418010090
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Kurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Frankrijk
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 6
Levertijd:
Alcoholpercentage: 13.5
Druiven: Merlot,Cabernet Franc
Smaakprofiel: Soepel & Rond
Serveertip:
Kleur: Rode Wijn
Jaar: 2012
Bezorgkosten:

Château la Croix de Chaigneau Lalande de Pomerol AOC wijnvoordeel.nl

Aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella ligt Château Haut-Chaigneau, het bijzondere domein dat onderdeel uitmaakt van Vignobles Chatonnet, het wijnbedrijf van de familie Chatonnet. Het huis en de wijngaarden zijn gelegen in Lalande de Pomerol, op de rechteroever van de Dordogne en op de driesprong met die andere twee wereldberoemde appellaties in Bordeaux: Saint-Émilion en Pomerol. De wijngaarden in dit gebied worden gedomineerd door de Merlot, die zich hier van zijn ronde en volle kant laat zien. De Cabernet Franc die ook is gebruikt in deze Lalande de Pomerol staat bekend om zijn finesse en complexiteit. Het kasteel en de wijngaarden zijn in 1967, toen allebei in een troosteloze staat, gekocht door André en Jeanine Chatonnet. Ruim een halve eeuw heeft André, die ook wel de dokter van de wijnstok werd genoemd, zich ingezet om de wijngaarden, het kasteel en de kelder te verbeteren. Nieuwe druivenstokken werden aangeplant, de drainage werd verbeterd, houten vaten werden vervangen en nieuwe technieken doorgevoerd. Dat heeft Vignobles Chatonnet geen windeieren gelegd: met regelmaat gaan wijnen uit de kelder van Château Haut-Chaigneau met belangrijke prijzen aan de haal. Tegenwoordig heeft zoon Paul Chatonnet de dagelijkse leiding over het kasteel. Net als zijn vader is zijn kennis over en passie voor wijn enorm. Dat leverde hem de bijnaam alchemist van wijn op. Zijn wijnen staan bekend om hun uitzonderlijke evenwicht en harmonie. Het resultaat van het combineren van pure wijntradities met jarenlange ervaring en een continue verbetering van de keldertechnieken. Dat is wat deze Château la Croix de Chaigneau Lalande de Pomerol zijn finesse, originaliteit en internationale erkenning geeft. Buurman van grote broer Pomerol De circa 1200 hectare wijngaarden in Lalande de Pomerol worden door het riviertje Barbanne gescheiden van die van grote broer Pomerol. De beste percelen in Lalande de Pomerol, op de rechteroever van de Dordogne waar de Merlot tot ongekende hoogtepunten komt, behoren toe aan Château Chaigneau en liggen op het plateau van Néac. De bodem hier bestaat voornamelijk uit watervasthoudende grijze klei, kiezel en ijzerhoudende zandsteen. Juist vanwege dat grote aandeel klei, is het plateau de perfecte locatie voor Merlot, die natte voeten wel weet te waarderen. De druiven worden met de hand geplukt en maken pas in de gewelfde kelders van het wijnhuis kennis met de Cabernet Franc. Hier brengen beide druiven samen negen maanden door in grote houten vaten, waardoor een genereuze, fluweelzachte en bijzonder verleidelijke wijn ontstaat.. Profiteer nu van deze Château la Croix de Chaigneau Lalande de Pomerol AOC aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]