Château Sixtine Châteauneuf-du-Pape

Bestel de Château Sixtine Châteauneuf-du-Pape online voor slechts €22.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Châteauneuf-du-Pape te bestellen.

Deze Châteauneuf-du-Pape van Château Sixtine is een ware parel uit de Rhônevallei. Château Sixtine wordt gerund door de familie Diffonty die al generaties lang met passie en vakmanschap de mooiste wijnen maken. Deze klassieke wijn werd door meerdere wijnschrijvers en journalisten bejubeld en daarnaast is jaargang 2017 bekroond met meerdere medailles, waaronder goud! De voorraad van deze wijn is uiterst schaars, wat deze wijn met internationale allure een schat voor uw wijnkelder maakt.

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Château Sixtine Châteauneuf-du-Pape:
EAN: 23760037132761
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Natuurkurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Frankrijk
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 102
Levertijd:
Alcoholpercentage: 15.5
Druiven: Syrah,Grenache,Mourvèdre
Smaakprofiel: Vol & Krachtig
Serveertip:
Kleur: Rode Wijn
Jaar: 2017
Bezorgkosten:

Château Sixtine Châteauneuf-du-Pape wijnvoordeel.nl

Geen enkel ander wijnhuis in Châteauneuf-du-Pape heeft zo’n legendarische status als die van de familie Diffonty. De geschiedenis van de boerenfamilie in hart en nieren gaat terug tot het jaar 1673. Pas in het begin van de twintigste begon de familie met het maken van wijn. Félicien Désiré Diffonty legde in 1924 officieel de eerste steen van het wijngoed. In 1958 kreeg het wijngoed, onder leiding van kleinzoon en burgemeester Féicien Diffonty de naam Cuvée du Vatican. Dit als verwijzing naar de veertiende eeuw, toen paus Clemens V (ook bekend van Graves Grand Cru Château Pape Clément) het pauselijk hof vanwege een strijd in het Vaticaan naar het Franse Avignon verplaatste. Zjin opvolger paus Johannes XXII liet in de buurt een ‘nieuw kasteel van de paus’ bouwen: château neuf du pape. Binnen de kasteelmuren liet de paus bovendien wijnstokken aanplanten, waarvan de ‘vin des papes’ worden gemaakt. De wijn werd in eerste instantie gebruikt als miswijn, de geestelijken lieten voor eigen gebruik liever een flesje uit Bourgogne aanrukken. Pas sinds 1900 geniet de pauselijke wijn wereldfaam en hoewel het château van pape Johannes in 1944 door de Duitsers is opgeblazen, groeien de druivenstokken nog altijd rondom de ruïnes van het oude kasteel. Château Sixtine Tien jaar na het bombardement door de Duitsers werden de wijngaarden in Châteauneuf-du-pape opnieuw bedreigd. Boven het stadje werden met enige regelmaat onidentificeerbare, sigaarvormige objecten gespot. Uit vrees voor het wel en wee van zijn druivenstokken vaardigde de toenmalige burgemeester, Lucien Jeune, in 1954 de misschien wel meest bizarre wet in de wijnwereld uit. Hij verbood het vliegende schotel om te landen binnen de gemeentegrens. De wet is nog altijd van kracht en blijkt bijzonder effectief. Geen ufo die een bedreiging vormde voor de wijnen van het huis dat tegenwoordig de naam Château Sixtine draagt en wordt aangestuurd door de vierde generatie in de persoon van Jean Marc Diffonty. Hij richt zich op een meer natuurlijke en ecologische manier van wijnmaken.. Profiteer nu van deze Château Sixtine Châteauneuf-du-Pape aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]