Château Tour Saint Fort Cru Bourgeois Saint-Estèphe

Bestel de Château Tour Saint Fort Cru Bourgeois Saint-Estèphe online voor slechts €19.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Uiterst zeldzaam: een fenomenaal ontwikkelde 16 jaar oude klasse Saint-Estèphe van oude stokken die indruk maakte door zijn smaakrijkdom op Grand Cru niveau. Bekroond met goud en 18,5 punten.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Château Tour Saint Fort Cru Bourgeois Saint-Estèphe:
Druifsoort: Cabernet Sauvignon,Merlot,Petit Verdot
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 6
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Jaar: 2003
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 13.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2025
EAN: 8719418010786
Flessen per doos: 6 flessen

Château Tour Saint Fort Cru Bourgeois Saint-Estèphe wijnbeurs.nl
Saint-Estèphe is onderdeel van de Haut-Médoc en ligt aan de linkerzijde van de rivier Gironde. Wijn uit Saint-Estèphe is bijna altijd Cabernet Sauvignon gedomineerd en kenmerkt zich door zijn krachtige en robuuste smaak met veel tannines en zuren. In vergelijking met wijn uit Pauillac, Saint-Julien en Margaux is deze rode Bordeaux wijn wat steviger van smaak en bevat meer kleur. Saint-Estèphe  Het geheim zit hem vooral in de gemixte samenstelling van de bodem: veel klei en zand en meer aan de rivier vooral kiezels. Maar ook de aanwezige kalksteen heeft een bijzondere eigenschap: de kalksteen bevat zeldzame fossiele weekdier soorten en dat geeft de Saint-Estèphe wijn zijn stevige karakter. Voor de juiste balans in de rode wijn, wordt er ook Merlot toegevoegd en soms Pedit Verdot of Cabernet Franc. Al met al zijn deze wijnen uitstekend om te ouderen op fles en zelfs na vele jaren is de fantastische smaak nog niet verdwenen. Sterker nog, voor de meeste gevallen geldt: hoe ouder, hoe beter. "De 2003 Saint-Estèphe deed ons voltallige proefpanel versteld staan. Want waar veel Bordeaux uit het ‘warme jaar’ 2003 inmiddels wat teruglopen, imponeerde deze wijn met een bedwelmend mooie bouquet en een smaakrijkdom, waar Grands Crus jaloers op zijn. De rode wijn kreeg 18,5/20 punten. Bovendien ook betaalbaar, want elders bent u voor een 16 jaar oude St-Éstèphe van dit kaliber al gauw € 30,- tot € 45,- per fles kwijt."

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]