Château Vincens ‘Origine’ Cahors

Bestel de Château Vincens ‘Origine’ Cahors online voor slechts €12.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Château Vincens is een vooraanstaand producent die 3 generaties lang met passie en respect voor terroir prachtige wijnen maakt, waaronder deze Malbec die met zilver en brons is bekroond. Uit Cahors; van origine hét Malbec gebied

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Château Vincens ‘Origine’ Cahors:
Druifsoort: Malbec
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 6
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Cahors
Jaar: 2015
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2025
EAN: 3383110931363
Flessen per doos: 6 flessen

Château Vincens 'Origine' Cahors wijnbeurs.nl
Château Vincens is een vooraanstaand producent in Cahors met 38 ha, waarvan 20 ha in productie. De wijngaard ligt op 300 m hoogte en de druiven worden traditioneel gevinifieerd met een lange inweekperiode van sap op schillen, om zoveel mogelijk rijkdom en structuur aan de wijn te verschaffen. De wijngaard Château Vincens van de familie Vincens bestaat zo’n 30 jaar. De geschiedenis van het maken van wijn begon met Prosper Vincens. Na zijn terugkeer uit de Eerste Wereldoorlog kocht hij een perceel aan om een wijngaard te beginnen. Deze druiven werden toen nog uitgeleverd aan een Cave Cooperation, om op te gaan in een andere wijn. In 1982 besloten ze eigen wijnen te ontwikkelen en te verkopen. Michel en Danièle Vincens oogsten in 1983 de eerste wijn voor Domaine des Vincens, wat later Château Vincens werd genoemd. 3 generaties lang wordt er nu gewerkt aan mooie wijnen en aan uitbreiding van de wijngaard. Om de meest optimale kwaliteit te verkrijgen kijken zij minutieus naar elk perceel en wordt de productiemethode per wijnstok aangepast. Met succes! Wijn uit Cahors Cahors is één van de oudste wijnregio’s ter wereld. In het oude Rome werden de eerste druivenplanten al 50 jaar voor Christus geplant. Hoewel het niet één van de meest populaire wijngebieden is uit Frankrijk, komen deze wijnen steeds meer in de belangstelling staan. Cahors produceert prachtige krachtige geconcentreerde wijnen. Dat bewijst deze wijn wel die keer op keer bekroond wordt met internationale onderscheidingen. Review "Malbec is bekend dankzij de stortvloed aan vriendelijk geprijsde Argentijnse wijnen met het kenmerkende snoeperige fruit. Maar ik ga liever voor een karakteristieke en krachtige Cahors. Mijn favoriet van het moment: Château Vincens ‘Origine’! Kersen, bramen en bosbessen. Vanille, peperkoek en chocolade. Fruitig en stoer tegelijk," aldus wijncolumnist Gert-Jan Boone.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]