Château Vincens ‘Origine’ Malbec

Bestel de Château Vincens ‘Origine’ Malbec online voor slechts €13.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Malbec is de trots van Cahors. En deze krachtige topper van de vooraanstaande producent Château Vincens ontving met recht goud en 92 punten. Al goed versmolten vol kers, cassis en mokka.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Château Vincens ‘Origine’ Malbec:
Druifsoort: Malbec
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 5892
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Cahors
Jaar: 2016
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2028
EAN: 3383110931660
Flessen per doos: 6 flessen

Château Vincens 'Origine' Malbec wijnbeurs.nl
Château Vincens is een vooraanstaand producent in Cahors met 38 ha, waarvan 20 ha in productie. De wijngaard ligt op 300 m hoogte en de druiven worden traditioneel gevinifieerd met een lange inweekperiode van sap op schillen, om zoveel mogelijk rijkdom en structuur aan de wijn te verschaffen. De wijngaard Château Vincens van de familie Vincens bestaat zo’n 30 jaar. De geschiedenis van het maken van wijn begon met Prosper Vincens. Na zijn terugkeer uit de Eerste Wereldoorlog kocht hij een perceel aan om een wijngaard te beginnen. Deze druiven werden toen nog uitgeleverd aan een Cave Cooperation, om op te gaan in een andere wijn. Château Vincens In 1982 besloten ze eigen wijnen te ontwikkelen en te verkopen. Michel en Danièle Vincens oogsten in 1983 de eerste wijn voor Domaine des Vincens, wat later Château Vincens werd genoemd. 3 generaties lang wordt er nu gewerkt aan prachtige Franse wijn en aan uitbreiding van de wijngaard. Om de meest optimale kwaliteit te verkrijgen, kijken zij minutieus naar elk perceel en wordt de productiemethode per wijnstok aangepast. Daarnaast profiteren de stokken van een warme herfst en de bekende zuidoostelijke wind ‘Vent d’Autan’.  Cahors wijn Cahors is één van de oudste wijnregio’s ter wereld en bevindt zich in het zuidwesten van Frankrijk. In het oude Rome werden de eerste druivenplanten al 50 jaar voor Christus geplant. Cahors is van origine hét Malbec gebied en nog steeds is de druif de trots van de regio. Lokaal staat die bekend onder de naam ‘cot’. Er wordt uitsluitend Franse rode wijn geproduceerd die gekenmerkt wordt door zijn intensiteit en kracht. Traditioneel had Cahors wijn een aantal jaar nodig om op dronk te komen door de vele tannines. Door de druiven rijper te oogsten en verbeterde technieken worden de tannines verzacht en kun je er als wijnliefhebber al eerder van genieten.

Andere aanbiedingen