Château Yon-Figeac Saint-Émilion Grand Cru Classé

Bestel de Château Yon-Figeac Saint-Émilion Grand Cru Classé online voor slechts €179.70 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Dit is waar de liefhebber van krachtige Bordeaux op uit is: gelaagde Cru Classé uit Saint-Émilion van hoge komaf vol kersen, peperkoek, toast en vanille, én met een enorm bewaarpotentieel. 19 punten!

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Château Yon-Figeac Saint-Émilion Grand Cru Classé:
Druifsoort: Merlot,Cabernet Franc,Petit Verdot
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 1
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Bordeaux
Jaar: 2016
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.50 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2040
EAN: 8719418008486
Flessen per doos: 6 flessen

Château Yon-Figeac Saint-Émilion Grand Cru Classé wijnbeurs.nl
Château Yon-Figeac, sinds 2005 eigendom van de kapitaalkrachtige industrieel Alain Chateau, is in veel opzichten bijzonder. Zo is de bodem van zand en kiezels rijk aan ijzer en laat zich eerder vergelijken met het terroir van Pomerol, dan met dat van Saint-Émilion. Ook de aanplant van de Petit Verdot druif maakt Château Yon-Figeac uniek. Maar liefst zes procent van de 25 hectare tellende wijngaard is aangeplant met de druif, die tot voor kort elders in Saint-Émilion letterlijk en figuurlijk geen poot aan de grond kreeg. Echter, met dank aan het bijzondere terroir komt de laat rijpende Petit Verdot tot volle wasdom en geeft de Franse rode wijnen van Yon-Figeac een geheel eigen karakter. Saint-Émilion Als je het over Bordeaux wijn hebt, wordt er meestal onderscheid gemaakt tussen de linker- en de rechteroever van de Dordogne. En het grote verschil zijn de druiven. De linkeroever, met de wijnregio’s Médoc en Graves, is vooral Cabernet gedomineerd. Aan de rechteroever speelt juist de Merlot druif de hoofdrol in de rode wijnen. En hier is Saint-Émilion zonder twijfel de belangrijkste, het is ook meteen één van de meest prestigieuze wijngebieden ter wereld.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]