Chaudron Millésime Champagne Brut 1er Cru wijnbeurs

Chaudron Millésime Champagne Brut 1er Cru

Bestel de Chaudron Millésime Champagne Brut 1er Cru online voor slechts €37.29 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen. Deze schitterend gouden vintage Champagne is extra droog door weinig toegevoegde dosage. Net zo breed en romig als een witte Bourgogne met diepgang en impressies van het rokerige terroir. Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid
Extra informatie over Chaudron Millésime Champagne Brut 1er Cru: Druifsoort: Chardonnay,Pinot Noir Bezorgkosten: 4.95 Bezorgtijd: 1 – 2 dagen Voorraad: 6 Land van herkomst: Frankrijk Regio: Champagne Jaar: 2009 Kleur: Mousserende Wijn Smaakprofiel: Intens, rijk & complex Drinktemperatuur: Alcoholpercentage: 12,5 % % Wanneer drinken: Houdbaar tot: 2030 EAN: 3760261820133 Flessen per doos: 6 flessen

Chaudron Millésime Champagne Brut 1er Cru kopen

De familie Chaudron verbouwt sinds 1820 wijnstokken en produceert wijnen van zeer hoge kwaliteit. Het landgoed is gelegen in het hart van de Champagne regio, in het prestigieuze gebied Montagne de Reims en in het dorp Verzenay om precies te zijn. Chaudron is nog steeds een onafhankelijk familielandgoed. Luc Chaudron bezit 15 hectare wijngaard. Hij weet de hartstocht en traditie te behouden en maakt hoge kwaliteitswijnen van drie druivensoorten: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. De subtiele vermenging van de druiven geeft het typische karakter aan deze mousserende wijn.Champagne méthode traditionelleChampagne wordt gemaakt volgens de ‘méthode traditionelle’. Bij dit proces ontstaat er een tweede gisting op fles. De flessen worden schuin opgehangen aan de hals van de fles en hierna steeds rechterop gezet. Hierdoor glijden de gistcellen naar de hals van de fles. Vervolgens wordt de flessenhals bevroren, waardoor het bezinksel in de hals van de fles een ijsblok wordt. Het gas kan dan ontsnappen en het blok met bezinksel wordt uit de fles geduwd. Tot slot wordt de fles bijgevuld met een mengsel van Champagne en rietsuiker. Dit wordt dosage genoemd. Dit bepaalt voor een belangrijk deel het rijke karakter van de wijn.