8719418022307

CVNE Selección de Fincas Ribera del Duero DO Crianza

Bestel de CVNE Selección de Fincas Ribera del Duero DO Crianza online voor slechts €24.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Ribera del Duero te bestellen. Wat bijna anderhalve eeuw geleden begon als een jongensdroom, is uitgegroeid tot een reeks internationaal bekroonde wijnen die doen waarvoor ze bedoeld zijn: het beste van Spanje vertegenwoordigen. Wij zijn dan ook maar wat trots dat wij u deze donker kersenrode Crianza mogen aanbieden. Gemaakt van de Spaanse held Tempranillo die maar liefst een jaar mocht rijpen op eikenhout. Het resultaat is verbluffend: intense geuren en smaken van bessen met prachtig geïntegreerde houttonen. Heerlijk vol en zijdezacht van smaak. En de afdronk? Die weet van geen ophouden. Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen
Extra informatie over CVNE Selección de Fincas Ribera del Duero DO Crianza: EAN: 8719418022307 Flessen per doos: 6 flessen Type afsluiting: Kurk Dronk vanaf: Nu op dronk Regio: Land van herkomst: Spanje Retourtermijn: 14 dagen Voorraad: 6 Levertijd: Alcoholpercentage: 14.5 Druiven: Tempranillo Smaakprofiel: Vol & Krachtig Serveertip: Kleur: Rode Wijn Jaar: 2018 Bezorgkosten:

Ten noordwesten van Madrid aan de rivier Duero – in Portugal Douro genoemd – ligt het Spaanse wijngebied Ribera del Duero. Al in de negende eeuw werden er wijnen gemaakt in het gebied dat zo’n 700 tot 850 meter boven zeeniveau ligt. De winters zijn er koud, met soms vorst tot diep in het voorjaar, en de zomers zijn er verzengend heet. Niet zelden tikt de thermometer veertig graden aan. Die klimatologische omstandigheden leiden ertoe dat het groeiseizoen relatie kort is. En dat is geen enkel probleem voor de vroeg rijpende druif Tempranillo. Sterker nog, zijn naam is een afgeleide van die eigenschap. Tempranillo staat namelijk vrij vertaald voor ‘vroegertje’. Het verhaal gaat dat de druif door pelgrims is meegenomen van Bourgogne naar Santiago de Compostella in Spanje. Waarschijnlijker is dat de druif is ontstaan in het eveneens Spaanse Rioja of Navarra. Feit is dat de druif uitzonderlijk goed gedijt in de warme gebieden van Spanje en dan vooral in Rioja en Ribero del Duero. Tel daar de bodemcondities in Ribero del Duero bij – kalk, lei, rivierslib, kwarts en sporenelementen – en het is duidelijk waarom deze Selección de Fincas Ribera del Duero DO Crianza het zoveelste wijnsucces is van Compañia Vinicola del Norte de España.

Van jongensdroom tot wereldwijnen

Wat in 1879 begon met een jongensdroom, is ruim 140 jaar later meer dan uitgekomen. Eind negentiende eeuw de broers Eusebio en Raimundo Real de Asúa hun wijnmakerij Compañia Vinicola del Norte de España (CVNE) op met één doel voor ogen: de beste wijnen van Spanje maken en daarmee de harten van wijnliefhebbers overal ter wereld veroveren. Met name in die tijd was dat een flinke uitdaging. Toch volgde internationale erkenning al heel rap. Zes jaar na de oprichting, in 1985, wonnen de broers hun eerste wijnmedailles tijdens de wereldtentoonstelling in Antwerpen. In de jaren daaropvolgend was het opnieuw raak in Barcelona, Parijs en wederom Antwerpen. Eind negentiende eeuw werd de voor die tijd revolutionaire kelder, ontworpen door de beroemde architect Aleixander Gustave Eiffel, in gebruik genomen. Door de unieke bouw kunnen wijnen nog beter rijpen en ook dat leidde direct tot de hoogste onderscheidingen tijdens de Exposition Universelle van 1900, de grote wereldtentoonstelling in Parijs waarin werd stilgestaan bij alle successen behaald in de afgelopen eeuw. Het spreekt voor zich dat de wijnen van de broers Asúa daartoe behoren. Zo veel jaren en zo veel successen later staat de vijfde generatie aan het roer. En ook die afstammelingen van de broers Eusebio en Raimundo weten de wijnen naar een steeds hoger niveau te tillen. Zo wordt in 2013 de Imperial Gran Reserva als eerste Spaanse wijn door het prestigieuze wijnmagazine Wine Spectator uitgeroepen tot beste wijn ter wereld. En daarmee is de droom van de gebroeders Asúa 134 jaar nadat zij de eerste stappen in de wijnwereld zetten, verwezenlijkt. Denk niet dat de wijnmakers van Compañia Vinicola del Norte de España nu op hun lauweren rusten. Integendeel. Elke dag opnieuw zetten zij zich met hart en ziel in om de hoge doelen, gesteld door hun voorvaderen, te behalen.

. Profiteer nu van deze CVNE Selección de Fincas Ribera del Duero DO Crianza aanbieding!