29311832077005

d’Arenberg The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale Adelaide Hills

Bestel de d’Arenberg The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale Adelaide Hills online voor slechts €9.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Witte Wijn uit South Australia te bestellen. Holadijee Chardonnay! Deze The Olive Grove Chardonnay is een van de paradepaardjes van het Australische wijnhuis d’Arenberg. De Chardonnay is er een uit de serie The Originals en kwam voor het eerst uit het vat gerold aan het begin van de jaren zestig. Sinds die tijd heeft deze witte wijn bomvol wit fruit en prachtige houttonen al menig wijnprijs in de wacht gesleept. De all time favourite staat nog altijd stevig op de wijnkaart. Heerlijk drinkbaar, vol tropisch fruit. Fris en toch zo romig als alleen een Chardonnay kan zijn. Bottoms up! Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?
  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen
Extra informatie over d’Arenberg The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale Adelaide Hills: EAN: 29311832077005 Flessen per doos: 6 flessen Type afsluiting: Schroefdop Dronk vanaf: Nu op dronk Regio: Land van herkomst: Australië Retourtermijn: 14 dagen Voorraad: 6 Levertijd: Alcoholpercentage: 13 Druiven: Chardonnay Smaakprofiel: Droog & Soepel Serveertip: Kleur: Witte Wijn Jaar: 2019 Bezorgkosten:

Ten zuiden van het Australische Adelaide ligt het unieke wijngebied McLaren Vale met een adembenemende kustlijn en meer dan zeventig wijnkelders waarin de schatten van de regio liggen opgeslagen. Waaronder ook wijnen gemaakt van de opbrengsten van wijnstokken daterend uit 1850 en die daarmee de oudsten van het continent zijn. De kelderschatten en stokoude en nog altijd vitale wijnstokken tonen aan dat het Zuid-Australische McLaren Vale een walhalla is voor druiven. Het is het mediterrane klimaat, de verscheidenheid in grondsoorten en de nabijheid van de oceaan die het gebied laat uitblinken als het op wijn aankomt. Shiraz is de dominante druif langs de zuidelijke kustlijn, waar ook de van oorsprong Franse Grenache en Cabernet Sauvignon onwaarschijnlijk mooie resultaten behalen. En dankzij het bijzondere klimaat in dit deel van Australië, laten ook mediterrane rassen als Vermentino, Tempranillo en Sangiovese zich hier van hun beste kant zien. Ondanks de prachtige aroma’s die de Chardonnaydruif hier ontwikkelt, heeft de Franse druif onder enkele wijnboeren wat aan populariteit ingeleverd. Zij hebben de aandacht verlegd naar witte Spaanse en Italiaanse variëteiten die beter gewend zijn aan het mediterrane klimaat in McLaren Vale. Gelukkig zijn er ook wijnmakers die de Chardonnay nog altijd op handen dragen en die met veel energie en passie de mooiste wijnen van deze druif maken.

d’Arenberg, een eeuw aan wijnverhalen

Jesse Osborn van wijnhuis d’Arenberg is zo’n gepassioneerde wijnmaker. Hij is een van de afstammelingen van de legendarische Joseph Osborn, een gevierd voetballer, succesvol bij het paardrijden en in 1912 grondlegger van d’Arenberg. De eerste oogst werd in 1913 gepresenteerd en in 1915 kreeg de eerste fles een etiket met de inmiddels zo kenmerkende en nog altijd aanwezige schuine streep. Het is het kenmerk van d’Arenberg, net als de bijzondere namen die de wijnen krijgen. Soms vertellen die namen over bijzondere verhalen en soms gewoon over simpele feiten. Neem nou deze smaakvolle d’Arenberg The Olive Grove Chardonnay. Daar komt geen olijf aan te pas, garandeert de huidige eigenaar Jesse Osborn. “De wijn heet The Olive Grove omdat er een olijfboomgaard aan het eind van de oprit staat.” Zo eenvoudig kan het zijn. Al is die eenvoud niet van toepassing op deze wijn, die uitblinkt in complexiteit. Expressief, fris en tegelijkertijd rijk en romig.

. Profiteer nu van deze d’Arenberg The Olive Grove Chardonnay McLaren Vale Adelaide Hills aanbieding!