Domaine Albin Jacumin ‘La Bégude des Papes’ Châteauneuf-du-Pape

Bestel de Domaine Albin Jacumin ‘La Bégude des Papes’ Châteauneuf-du-Pape online voor slechts €24.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Veelvuldig aangeprezen door de internationale wijnpers, waaronder Robert Parker: een krachtige Châteauneuf-du-Pape met rijke smaken van bonbons en zwoele Rhône specerijen

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Domaine Albin Jacumin ‘La Bégude des Papes’ Châteauneuf-du-Pape:
Druifsoort: Cinsault,Grenache,Mourvèdre,Syrah
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 6
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Rhône
Jaar: 2016
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 15.50 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2030
EAN: 3570740000037
Flessen per doos: 6 flessen

Domaine Albin Jacumin 'La Bégude des Papes' Châteauneuf-du-Pape wijnbeurs.nl
Châteauneuf-du-Pape is in 1936 als één van de eerste wijnbouwgebieden in Frankrijk erkend met een eigen beschermde AOC herkomstbenaming, oftewel Appellation d’Origine Contrôlée. Andere wijndorpen in het Rhônedal volgden snel daarna en inmiddels zijn er 17 Crus: wijnbouwgebieden met een eigen herkomstbenaming.  Châteauneuf-du-Pape Châteauneuf-du-Pape is met afstand de grootste cru van het Rhônedal. Bovendien heeft men hier het assembleren tot een ware kunst verheven en mogen maar liefst 13 druivenrassen in de Franse wijn worden verwerkt. Hiermee wordt de smaakcomplexiteit van de wijn verhoogd en de balans verbeterd. De rode wijnen uit de Rhône worden vooral gemaakt van de Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault druiven. Er zijn verschillende geheimen die het succes van het terroir in Châteauneuf-du-Pape verklaren. Als eerste de ijzer- en kalkhoudende klei. De klei houdt het water en de voedingstoffen goed vast, wat juist in dit warme en droge Mediterrane klimaat van groot belang is. Anderen beweren juist dat de aanwezigheid van rolkeien juist de succesfactor is. Deze keien absorberen overdag de warmte en staan deze ‘s avonds en ‘s nachts af aan de omgeving, waardoor de rijping van de druiven op volle stoom doorgaat. Oordeel Winelife "Vol, maar niet zwaar. Complex, maar niet ingewikkeld. Stevig, maar zeker niet stroef. Supersappige wijn met de smaak van framboos, chocolade, kersenlikeur en een vleugje kaneel. Hij past bij mals rood vlees van de grill, maar ook bij een stoof met pompoen."

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]