Domaine Bouthenet Hautes-Côtes de Beaune

Bestel de Domaine Bouthenet Hautes-Côtes de Beaune online voor slechts €12.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Door de geconcentreerde stijl met stenige mineraliteit noemt de eigenaar zijn met goud bekroonde witte Bourgogne ook wel “Mon propre petit ‘Chassagne-Montrachet’. En dat kunnen we alleen maar beamen!

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Domaine Bouthenet Hautes-Côtes de Beaune:
Druifsoort: Chardonnay
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 1860
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Jaar: 2018
Kleur: Witte Wijn
Smaakprofiel: Intens, rijk & complex
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 13.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2024
EAN: 8719418019994
Flessen per doos: 6 flessen

Domaine Bouthenet Hautes-Côtes de Beaune wijnbeurs.nl
De Hautes-Côtes de Beaune wordt wel gezien als het nieuwe ‘Grand Cru’ gebied in de Bourgogne. Want door klimaatverandering worden de druiven op deze hoger gelegen hellingen tegenwoordig perfect rijp mét behoud van de juiste frisheid. Hierdoor worden er Bourgogne wijnen gemaakt die het niveau van de beroemdste appellaties kunnen evenaren. Deze witte Bourgogne wijn is daar een goed voorbeeld van. De Chardonnay won de gouden medaille op Concours des Vins de la Côte Chalonnaise et du Couchois 2019 en werd eerder geselecteerd door de Guide Hachette als ‘vin très réussi’. Normaal gesproken verkoopt Bouthenet het grootste deel van zijn wijn aan de lokale horeca. Omdat die vraag echter sterk is teruggelopen, wisten we op een kleine partij te bedingen. Domaine Jean-François Bouthenet Domaine Jean-François Bouthenet omvat 11 ha. in de gemeente Cheilly-les-Maranges vlak naast de Côte d’Or, met een vergelijkbaar terroir als Santenay en Chassagne-Montrachet. Dit familiebedrijf neemt met trots elk deel van het wijnmaakproces voor hun rekening: van gedetailleerde zorg in de wijngaard tot het opvoedproces in de kelder.

Andere aanbiedingen