Domaine Castera ‘Caubeight’ Jurançon

Bestel de Domaine Castera ‘Caubeight’ Jurançon online voor slechts €19.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Grote wijn met verbluffende rijkdom aan tropisch fruit. In balans gebracht door prachtig frisse zuren van Petit Manseng. En met 19 punten menig 1er Cru Sauternes van tafel veegt. Yquem eat your heart out.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Domaine Castera ‘Caubeight’ Jurançon:
Druifsoort: Petit Manseng
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 897
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Jurancon
Jaar: 2018
Kleur: Witte Wijn
Smaakprofiel: Honing, nectar & zoetig
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 12,5 % %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2040
EAN: 8719418018287
Flessen per doos: 3 flessen

Domaine Castera 'Caubeight' Jurançon wijnbeurs.nl
Domaine Castera is opgericht in 1750 en vanaf 1885 nam de familie Lihour het wijnhuis over. Domaine Castera beslaat ruim 12 ha aan wijngaarden op heuvels tot 300 meter hoog. Respect voor de wijnboer, natuur en een goede balans tussen het heden en tradities is wat ze hier belangrijk vinden. De wijnen worden op’ een zo’n natuurlijk mogelijke manier geproduceerd en de druiven worden handmatig geoogst. Maar het allerbelangrijkst vinden ze het om van inheemse druivenrassen unieke wijnen te maken die het terroir reflecteren. In de wijnstreek Jurançon worden enkel witte wijnen voortgebracht van bijvoorbeeld Petit Manseng. Jurançon wijn De droge witte wijnen, de Jurançon Sec, zijn aangenaam. Maar vooral de zoete exemplaren, de Jurançon Doux, stelen de show. Net als in Pacherenc du Vic-Bilh worden de zoete Jurançon dessertwijnen gemaakt van overrijpe druiven. Doordat de ‘passerillage’, het indrogen van de druiven aan de tros, niet gelijkmatig gebeurt, zijn er meerdere rondes door de wijngaard nodig om alle overrijpe druiven te oogsten. Het handmatig plukken gedurende meerdere weken maakt de wijn kostbaar, maar het resultaat is de moeite waard. Zoete Jurançon heeft een ongekend potentieel om te ouderen en past perfect bij ganzenlever en blauwschimmelkazen.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]