Domaine Colbois Bourgogne Chitry

Bestel de Domaine Colbois Bourgogne Chitry online voor slechts €13.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Niet te onderscheiden van een mooie Chablis en biedt daarom waar voor uw geld: een klasse Chardonnay uit de mini appellatie Bourgogne Chitry met een krachtige smaak vol fruit en concentraat.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Domaine Colbois Bourgogne Chitry:
Druifsoort: Chardonnay
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 5436
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Jaar: 2019
Kleur: Witte Wijn
Smaakprofiel: Licht, fris & strak
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 13.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2024
EAN: 3474901033110
Flessen per doos: 6 flessen

Domaine Colbois Bourgogne Chitry wijnbeurs.nl
Bij Domaine Colbois maken ze al 4 generaties lang heerlijke rode en witte Bourgogne wijn. Smaak is belangrijk, maar het behoud van de natuur ook. Daarom beperkt het domein chemisch onkruid door het ploegen van de wijnstokken. Ook proberen ze het aantal fytosanitaire behandelingen te beperken: dit zijn ingrepen ter beheersing en beperking van schade door ziekten en plagen. En dat vereist extra zorg om de stokken gezond te houden. Tot slot zijn ze ook druk bezig om het rendement te beperken door de knoppen van de stokken te verwijderen. Zo worden de opbrengsten lager, maar de kwaliteit hoger.  Bourgogne Chitry Bourgogne Chitry ligt ten noorden van Chablis. Het is een mini appellatie met slechts 78 ha. aan wijngaarden met o.a. de aanplant van Chardonnay. Ter vergelijking: in Chablis gaat het om 3.630 aan ha. De bodem bestaat net als in Chablis uit Kimmeridge klei. Dit is een combinatie van klei met kalk, fossiele schelpdieren en mergel. En ook de smaak is bijna niet te onderscheiden van Chablis: complex vol mineralen en levendig frisse zuren. Erg koopwaardig dus.

Andere aanbiedingen