Domaine de La Côte de L’Ange Châteauneuf-du-Pape

Bestel de Domaine de La Côte de L’Ange Châteauneuf-du-Pape online voor slechts €22.50 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Deze wijn heeft alles in zich wat grote Châteauneufs zo bijzonder maakt: kracht, donker fruit, spice, chocola en romigheid. Met 19/20 en 94/100 punten is dit absoluut de moeite waard om te proeven.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Domaine de La Côte de L’Ange Châteauneuf-du-Pape:
Druifsoort: Syrah,Grenache,Mourvèdre
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: -3
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Rhône
Jaar: 2016
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 15.50 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2030
EAN: 3770001080611
Flessen per doos: 6 flessen

Domaine de La Côte de L'Ange Châteauneuf-du-Pape wijnbeurs.nl
De beste wijn uit de Rhône komt uit "Crus des Côtes du Rhône", waarvan Châteauneuf-du-Pape, Gigondas en Vacqueyras veruit het bekendst zijn. Châteauneuf-du-Pape wordt al jaar en dag geroemd om de diversiteit en complexiteit van voornamelijk de Franse rode wijn. Lang is verondersteld dat de diepgang van de wijnen het resultaat is van de mogelijkheid om maar liefst 13 verschillende druivenvariëteiten, waarvan Syrah, Grenache en Mourvèdre de belangrijkste zijn, te gebruiken in de blends. De laatste jaren groeit echter de overtuiging dat niet de druivenrassen, maar juist de verschillende bodemtypes aan de basis staan van de verschillende smaakprofielen. Châteauneuf-du-Pape De percelen met veel kalksteen aan de westzijde van de stad brengen aromatische druiven voort en zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor witte variëteiten. De druiven van wijngaarden met klei en rolkeien aan de zuidzijde van het wijnbouwgebied dragen bij aan de structuur en de diepgang van deze prestigieuze Rhône wijn en zijn ideaal voor de aanplant van Mourvèdre, een voor waterstress gevoelige druif. De druiven van wijngaarden met relatief veel zand en zandsteen, voornamelijk in het noorden van de ‘appellation’ gesitueerd, voegen juist finesse en subtiliteit toe, hetgeen in het warme klimaat dat het zuidelijk Rhônedal kenmerkt zeer welkom is. Met name deze laatstgenoemde percelen zijn in deze tijd met veel vraag naar elegante wijnen erg gewild en nemen een belangrijk aandeel in van de assemblages bij producenten van naam.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]