Domaine de la Jasse ‘Vieilles Vignes’ Cabernet-Merlot

Bestel de Domaine de la Jasse ‘Vieilles Vignes’ Cabernet-Merlot online voor slechts €11.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Al jarenlang groot favoriet. De oogst in 2019 was uitstekend van kwaliteit. En dat proeft u in deze geconcentreerde en intens fruitige La Jasse met de cassisrijkdom en body van een grote Pauillac.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Domaine de la Jasse ‘Vieilles Vignes’ Cabernet-Merlot:
Druifsoort: Cabernet Sauvignon,Merlot
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 11520
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Pays d’Oc
Jaar: 2019
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2029
EAN: 3643770060242
Flessen per doos: 6 flessen

Domaine de la Jasse 'Vieilles Vignes' Cabernet-Merlot wijnbeurs.nl
2019 was uitzonderlijk omdat er in het voorjaar en de zomer nauwelijks neerslag viel. Gelukkig hebben de oude Cabernet Sauvignon- en Merlot stokken diepe wortels met voldoende toegang tot het grondwater. Regen aan het eind van september was bovendien heel gunstig voor het rijpingsproces. Want dat gaf de druiven ruimschoots de tijd om voldoende suikers op te bouwen en de schillen volledig rijp te laten worden. De oogst 2019 was één week later dan die van 2018 en zelfs twee weken later dan 2017. Door het mooie weer in oktober konden de pikzwarte trossen met relatief kleine, maar zeer geconcentreerde druiven, perceel voor perceel rustig in volrijpe staat binnen worden gehaald. Met geconcentreerde en intens gefruite Franse rode wijnen als resultaat! Domaine de La Jasse Domaine de la Jasse ligt op zo’n 15 kilometer ten noorden van Montpellier in het hart van de meest dynamische wijnregio van Frankrijk. In het verleden was het domein een schuilplek, ‘Jasse’, voor schapen tegen de felle zon. Een schaduwrijke plek onder de oeroude platanen, waarvan er nog één van 110 jaar oud op de binnenplaats van het domein staat en nu het beeldmerk is van het domein. In het Mediterrane zeeklimaat profiteert La Jasse, naast gemiddeld ruim 300 dagen zon, van de mineraalrijke bodem met hun Vieilles Vignes Cabernet en Merlot. Een van de belangrijkste ‘hoekstenen’ van het succes van La Jasse is ongetwijfeld de invloed van meester wijnmaker Patrick Léon. Die met ingang van 2009 het team van Bruno kwam adviseren. Patrick Léon begon zijn indrukwekkende carrière op Grand Cru Château Lascombes in Margaux, gevolgd door ruim 20 jaar wijnmaken op Château Mouton-Rothschild. Domaine de La Jasse ‘Vielles Vignes’ wordt door Bruno en zijn team nog steeds gemaakt volgens de methode van Patrick Léon (1943-2018), die altijd streefde naar het best mogelijke resultaat.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]