Domaine des Trois Fontaines Chardonnay

Bestel de Domaine des Trois Fontaines Chardonnay online voor slechts €8.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Hier kan menig Meursault wijn aan tippen: een majestueus rijke en krachtige Chardonnay wijn met tropisch fruit, mineralen en een rokerige vleug vanille dankzij zijn opvoeding in eiken vaten.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Domaine des Trois Fontaines Chardonnay:
Druifsoort: Chardonnay
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 6
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Pays d’Oc
Jaar: 2018
Kleur: Witte Wijn
Smaakprofiel: Intens, rijk & complex
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2026
EAN: 8719418002798
Flessen per doos: 6 flessen

Domaine des Trois Fontaines Chardonnay wijnbeurs.nl
De druiven van deze witte wijn uit de Pays d’Oc zijn afkomstig uit het wijndorp Villelongue d’Aude aan de rivier ‘Gué’. Een metropole van welgeteld 306 inwoners op 400 meter hoogte in het beroemde witte wijn kanton van Limoux. Na een relatief late oogst om de Chardonnay druiven 100% rijp te krijgen, volgde net als in de Bourgogne een vergisting op eiken vaten. Hierdoor geeft de toast van het hout de Chardonnay wijn al vroeg een extra dimensie. Tel daar het hoge gehalte aan kalk in de bodem bij op en de gewenste mineralig rokerige Bourgogne stijl, die deze wijn van meet af aan had, is snel verklaard. Nu de Franse witte wijn de ‘Grand Cru opvoeding’ achter de rug heeft, komt de exotische complexiteit van deze Chardonnay goed naar voren. Tel daarbij zijn tropisch fruit in combinatie met fijne zuren, hartige mineralen en rokerige houtweelde op en dat vormt deze top Chardonnay. Chardonnay wijn Na de koele vergisting (18°C) op vat onderging de wijn een Bourgondische ‘batonnage’. De kunst hierbij is om dit ‘doorroeren van het gistbezinksel in het vat’ heel licht te doen. Waarbij alleen het fijne depot door de wijn heen gaat en het zware droesem op de bodem achter blijft. Door dit gedurende 2 maanden één keer per week te doen, wordt de wijn extra rijk en complex. De wijn rijpt deels op nieuwe vaten van eikenhout uit het Forêt de Tronçais in de Nièvre (midden Frankrijk). En deels op 2e jaarsvaten van beroemde Bourgogne domaines die er hun Grands Crus in grootbrachten.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]