Domaine Patrice Bailly 'La Fontaine des Plumes' Pouilly-Fumé wijnbeurs

Domaine Patrice Bailly ‘La Fontaine des Plumes’ Pouilly-Fumé

Bestel de Domaine Patrice Bailly ‘La Fontaine des Plumes’ Pouilly-Fumé online voor slechts €16.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen. Een complexe top Pouilly-Fumé die er met kop en schouders bovenuit steekt en terecht 19/20 punten op zijn naam mocht zetten. Intens en knapperig fris van smaak vol fruit en een zilte/krijtige finale. Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid
Extra informatie over Domaine Patrice Bailly ‘La Fontaine des Plumes’ Pouilly-Fumé: Druifsoort: Sauvignon Blanc Bezorgkosten: 4.95 Bezorgtijd: 1 – 2 dagen Voorraad: 378 Land van herkomst: Frankrijk Regio: Loire Jaar: 2020 Kleur: Witte Wijn Smaakprofiel: Intens, rijk & complex Drinktemperatuur: Alcoholpercentage: 13.50 % Wanneer drinken: Houdbaar tot: 2024 EAN: 3551731175026 Flessen per doos: 6 flessen

Domaine Patrice Bailly ‘La Fontaine des Plumes’ Pouilly-Fumé kopen

De familie Bailly is wijnboer in hart en nieren. Al zes generaties lang produceert het domaine prachtige wijnen van wijngaarden op de heuvels van Pouilly-Sur-Loire. Sinds 2000 staat Patrice aan het hoofd van het wijnhuis. Hij verzorgt met liefde de 18 hectare wijngaarden op hellingen die horen tot de beste van Pouilly-Sur-Loire. De stokken waar de Sauvignon Blanc druiven aan groeien, zijn tien tot veertig jaar oud. Ze staan aangeplant op de favoriete bodems van de Pouilly-Fumé appellation met klei, kalksteen en Kimmeridge mergel. Waarvan de oudste stokken in 2020 volrijpe Sauvignon Blanc druiven voortbrachten waar Patrice zijn super geconcentreerde top Pouilly-Fumé ‘La Fontaine des Plumes’ van maakte. Met 19/20 punten de beste Pouilly-Fumé van de studie. Pouilly-Fumé Naast de bodem is het klimaat in Pouilly-Fumé natuurlijk ook een belangrijke factor. In de Loire is het relatief koel, waardoor de druiven de kans hebben om langzaam te rijpen en dus frisse zuren ontwikkelen. Al in 1937 werd Pouilly-Fumé officieel als appellatie erkend met een AOC keurmerk.