Domaine Seguin ‘S’ Pouilly-Fumé

Bestel de Domaine Seguin ‘S’ Pouilly-Fumé online voor slechts €16.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Dit is zoals Pouilly-Fumé hoort te smaken: zeer geconcentreerd en strak met kenmerkende impressies van krijt en vuursteen. Ons proefpanel kende maar liefst 19/20 punten toe.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Domaine Seguin ‘S’ Pouilly-Fumé:
Druifsoort: Sauvignon Blanc
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 18
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Loire
Jaar: 2019
Kleur: Witte Wijn
Smaakprofiel: Licht, fris & strak
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 13.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2023
EAN: 8719418014043
Flessen per doos: 6 flessen

Domaine Seguin 'S' Pouilly-Fumé wijnbeurs.nl
Pouilly-Fumé is wereldwijd een echt begrip onder de liefhebbers van witte wijn en de internationale wijnpers. Wijn uit Pouilly-Fumé komt uit de beroemde Loire streek wordt uitsluitend van de Sauvignon Blanc druif gemaakt. Sinds 1937 mag Pouilly-Fumé ook de AOC classificatie dragen. De Franse witte wijn staat bekend om het droge, frisse en verfijnde karakter met hoge zuren, mineralen, vuursteen en een rokerig element. Fumé is het Franse woord voor ‘rook’, wat dus ook meteen de naam kan verklaren. Pouilly-Fumé wijn Pouilly-Fumé en Sancerre liggen tegenover elkaar met als scheiding de Loire rivier. Het koele klimaat zorgt ervoor dat de druiven hier langzaam rijpen en dat komt de ontwikkeling van de aroma’s ten goede. De bodem van kalksteen, mergel, vuursteen en kwarts zorgen voor de mineralen en de kracht in de witte wijn. De plantaardige aroma’s van kruisbessen, gras en groen fruit komen hier uitstekend naar voren. Dit zorgt voor een fris en licht kruidig geheel.  Verschil Pouilly-Fumé en Pouilly-Fuissé Pouilly-Fumé en Pouilly-Fuissé worden nog wel eens met elkaar verward, maar dit zijn totaal verschillende wijnen: Pouilly-Fumé is gemaakt van 100% Sauvignon Blanc en komt uit de Loire. Pouilly-Fuissé wordt enkel in de Bourgogne gemaakt en hiervoor wordt alleen de Chardonnay druif toegepast. Daarom is Pouilly-Fuissé veel voller en zachter van smaak en Pouilly-Fumé juist erg fris met hoge zuren.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]