Duca di Saragnano Vecciano Rosso Toscana wijnbeurs

Duca di Saragnano Vecciano Rosso Toscana

Bestel de Duca di Saragnano Vecciano Rosso Toscana online voor slechts €16.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Italië te bestellen. Deze zwoele Toscaan verrast met zijn fluweelzachte structuur van zoete zwarte bessen, donker bosfruit, mokka en vanille. Ook Luca Maroni was enthousiast en kende de maximale score van 99 punten toe. Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid
Extra informatie over Duca di Saragnano Vecciano Rosso Toscana: Druifsoort: Cabernet Sauvignon,Sangiovese Bezorgkosten: 4.95 Bezorgtijd: 1 – 2 dagen Voorraad: 6 Land van herkomst: Italië Regio: Toscane Jaar: 2016 Kleur: Rode Wijn Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig Drinktemperatuur: Alcoholpercentage: 13.50 % Wanneer drinken: Houdbaar tot: 2025 EAN: 8009307050338 Flessen per doos: 6 flessen

Duca di Saragnano Vecciano Rosso Toscana kopen

Een Super Tuscan, wat is dat is eigenlijk precies? Italiaanse wijn kent 3 verschillende wijnclassificaties die een belofte afgeven over afkomst en kwaliteit: DOC en DOCG, IGT en VDT. De DOC(G) is in 1963 ingesteld om de belangen van de inheemse Italiaanse druiven te behartigen en zo kwaliteit te waarborgen. Italiaanse wijn die niet voldoet aan deze strikte regelgeving van de DOC(G), wordt als IGT geclassificeerd. Minder kwaliteit zou je in eerste instantie denken, maar vaak alles behalve dat.

Rosso Toscana

Een goed voorbeeld is dat het in een DOC(G) niet is toegestaan om internationale druivenrassen, zoals de Franse Cabernet Sauvignon en Merlot, te gebruiken. Vaak wordt er voor Sangiovese gekozen. En dat terwijl er juist van deze blends uitzonderlijke kwaliteit gemaakt kan worden die net zo goed is en soms zelfs beter is dan een DOC(G) wijn. Naast de vrijheid voor de wijnboeren om experimenteren met nieuwe stijlen, kunnen ze de Italiaanse wijn ook nog voor een schappelijke prijs bieden. IGT Toscana is één van de bekendste IGT’s en rode Toscaanse wijn wordt dan ook gelabeld als Rosso Toscana. VDT is een tafelwijn zonder regionale aanduiding.