Egri Korona Bikaver 'Stierenbloed'

Egri Korona Bikaver ‘Stierenbloed’

Bestel online de Egri Korona Bikaver ‘Stierenbloed’ voor slechts 9.95. Klik hier en profiteer van deze heerlijke Rode wijn aanbieding van Wijny. Bij Wijny kun je de lekkerste Eger wijn kopen uit Hongarije voor een goede prijs.

Deze geweldige bikaver met expressieve aroma’s van donkere kersen, rijpe pruimen en een hint van zwarte peper.

Volgens de legende is de naam Stierenbloed (Bikaver) afkomstig van de Turkse invasie in de 16e eeuw. Om kracht te geven aan de zwaar in aantal overtroffen Hongaarse soldaten tijdens het beleg van het kasteel van Eger, opende kapitein István Dobó de wijnkelders en serveerde royaal wijn aan zijn soldaten. In hun drang om te drinken stroomde de robijnrode rode wijn over hun gezichten over hun baarden, snorren en harnas. De rode vloeistof op hun gezichten en kleding beangstigde de Turken, die het kasteel aanvielen, in de overtuiging dat de Hongaarse soldaten stierenbloed hadden gedronken om hen kracht te geven in de strijd. Het gevolg was dat de heroïsche soldaten de binnenvallende Turken met succes afstoten.

Waarom bestellen bij Wijny.nl?
  • Betalen met vvv cadeaubonnen
  • Ruime keuze wijnsoorten
  • Eenvoudig online bestellen
Wat meer informatie over deze Egri Korona Bikaver ‘Stierenbloed’: Wijn uit de categorie: Rode wijn Merk: Egri Korona Borház De verzendkosten: 6.95 De levertijd: 1 dag(en) Land van herkomst: Hongarije Regio van herkomst: Eger Sub-categorie: Rode wijn>Hongarije Inhoud: 750ml