Feuillat-Juillot Montagny 1er Cru Blanc ‘Cuvee Grappes d’or’

Bestel de Feuillat-Juillot Montagny 1er Cru Blanc ‘Cuvee Grappes d’or’ online voor slechts €22.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Witte Wijn uit Montagny te bestellen.

Schitterende Premier Cru van hét spraakmakende wijnhuis in Montagny Bourgogne: Domaine Feuillat-Juillot. Het domaine maakt enkel witte wijnen die behoren tot de absolute top in hun prijsklasse. Voor deze speciale Cuvée zijn druiven van dertig tot veertig jaar oude Chardonnaystokken gebruikt, die staan aangeplant in diverse kleine wijngaarden in Montagny. Dit geeft de wijn een geweldige concentratie. De rijping op eikenhouten vaten zorgt voor extra complexiteit en verfijning van deze prachtwijn uit Bourgogne. Beter wordt het niet! Vonden ook de wijncritici van het toonaangevende magazine Perswijn die de wijn beoordeelden met een zeer goed.

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Feuillat-Juillot Montagny 1er Cru Blanc ‘Cuvee Grappes d’or’:
EAN: 13489320201856
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Kurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Frankrijk
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 6
Levertijd:
Alcoholpercentage: 13.5
Druiven: Chardonnay
Smaakprofiel: Levendig & Fris
Serveertip:
Kleur: Witte Wijn
Jaar: 2018
Bezorgkosten:

Feuillat-Juillot Montagny 1er Cru Blanc 'Cuvee Grappes d'or' wijnvoordeel.nl

Als dochter van een wijnmaker stelt Françoise Feuillat-Juillot ‘letterlijk in een vat te zijn gevallen’, toen ze opgroeide in de wijngaarden van het familiebedrijf. Toch waren het aanvankelijk niet de wijnranken die lonkten. Françoise vertrok naar Parijs voor een opleiding internationale handel, maar werd na twee jaar overvallen door heimwee. Ze keerde terug naar haar geboortegrond in Bourgogne en volgde een opleiding oenologie. Haar passie voor wijnen was weer aangewakkerd. In 1989 werd ze de partner van een wijnmaker in Montagny-lès-Buxy, die veertien hectare wijnbouwgrond bezat waarvan maar acht hectare was aangeplant. Françoise hielp hem het domaine verder te ontwikkelen en zo werden ook de overige hectaren in gebruik genomen. Daarmee groeide het wijnhuis in omvang én in kwaliteit. Vanaf 2004 is de geboren wijnmaakster volledig eigenaar van Domaine Feuillat-Juillot. Samen met enkele bedreven medewerkers bewaakt ze het volledige proces, van wijngaard tot fles. Haar belangrijkste doel is om daarbij de kwaliteit van het terroir door te laten klinken in de wijn. Daarin is ze overduidelijk geslaagd, bewijst deze weergaloze Premier Cru. Een pracht van een wijn, die kwaliteit en klasse van Montagny eens te meer aantoont. Deze sublieme en betaalbare witte Bourgogne verdient een plek in de collectie van elke wijnliefhebber. Montagny Premier Cru Montagny is de meest zuidelijk gelegen appellation van de Côte Chalonnaise en wordt gevormd door de vier dorpen Buxy, Montagny-lès-Buxy, Saint-Vallerin en Jully-lès-Buxy. Voor deze Bourgogne appellation, die 310 hectare wijngaarden telt, mag alleen Chardonnay worden gebruikt. De druiven die voor deze Premier Cru zijn gebruikt zijn afkomstig van wijngaarden die zich op een hoogte van 300 meter uitstrekken over glooiende hellingen met een bodem van kalksteen en klei. Dit terroir klinkt door in deze schitterende frisse en levendige wijn. Alleen de wijnen afkomstig van de allerbeste percelen mogen de zo gewilde kwaliteitsaanduiding Premier Cru dragen. Dat geldt ook voor deze sublieme schoonheid van Domaine Feuillat-Juillot, die nu al perfect op dronk is en rustig nog tot vijf jaar kan worden weggelegd. Dat wil zeggen: als u zijn charmes zo lang kunt weerstaan…. Profiteer nu van deze Feuillat-Juillot Montagny 1er Cru Blanc ‘Cuvee Grappes d’or’ aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]