Idisma Drios Assyrtiko wijnbeurs

Idisma Drios Assyrtiko

Bestel de Idisma Drios Assyrtiko online voor slechts €12.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Griekenland te bestellen. De druif Assyrtiko is het visitekaartje van Griekenland en dat bewijst deze met goud bekroonde wijn wel: krachtig en fris vol fruit, toast en met de typerende Griekse vulkanische crunch. Fenomenaal mooi! Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid
Extra informatie over Idisma Drios Assyrtiko: Druifsoort: Assyrtiko Bezorgkosten: 4.95 Bezorgtijd: 1 – 2 dagen Voorraad: 582 Land van herkomst: Griekenland Regio: Drama Jaar: 2018 Kleur: Witte Wijn Smaakprofiel: Intens, rijk & complex Drinktemperatuur: Alcoholpercentage: 13.50 % Wanneer drinken: Houdbaar tot: 2024 EAN: 8719418015576 Flessen per doos: 6 flessen

Idisma Drios Assyrtiko kopen

De meeste mensen kennen Santorini als idyllisch Grieks eilandje in de Egeïsche Zee. In de wijnwereld staat Santorini echter bekend als de geboortegrond van de Assyrtiko, één van de belangrijkste en meest aansprekende witte druivenvariëteiten van Griekenland. De Griekse wijn uit Santorini van de Assyrtiko worden door kenners hoog aangeslagen. De kwaliteit, de mineraalrijke smaak en de voor Assyrtiko typerende hoge zuurgraad maken dat het gerenommeerde Amerikaanse vakblad Wine Enthusiast zelfs de vergelijking met de beroemde Chablis wijn trekt. Door de extreme droogte, er viel slechts 77 millimeter neerslag, is de druivenoogst van 2018 gedecimeerd en is de prijs per kilo druiven met bijna de helft toegenomen. Assyrtiko wijn Ook in andere Griekse wijnbouwgebieden, zoals Kreta en het op het vasteland gelegen Drama, staat de Assyrtiko volop aangeplant. Erg mineraalrijk, weelderiger en aromatischer van karakter. Bovendien zijn ze, ook niet onbelangrijk, vriendelijker geprijsd.