Lackner Tinnacher ‘Muschelkalk’ Sauvignon Blanc Sudsteiermark

Bestel de Lackner Tinnacher ‘Muschelkalk’ Sauvignon Blanc Sudsteiermark online voor slechts €13.50 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Oostenrijk te bestellen.

Liefhebbers van mineraalrijke Loire wijn kunnen hart ophalen aan deze top Oostenrijkse Sauvignon Blanc: strak, droog en rijk van smaak vol grapefruit, pruim, zilte mineralen en fijne zuren. 18/20 punten!

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Lackner Tinnacher ‘Muschelkalk’ Sauvignon Blanc Sudsteiermark:
Druifsoort: Sauvignon Blanc
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 6
Land van herkomst: Oostenrijk
Regio: Wagram
Jaar: 2017
Kleur: Witte Wijn
Smaakprofiel: Intens, rijk & complex
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 12,5 % %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2025
EAN: 9120023263716
Flessen per doos: 6 flessen

Lackner Tinnacher 'Muschelkalk' Sauvignon Blanc Sudsteiermark wijnbeurs.nl
De voor wijnbouw uitermate geschikte kalkstenen bodem kent vele gedaantes en verschijningsvormen, zoals Kimmerigde en Muschelkalk. En niet alleen Chardonnay, maar ook Sauvignon Blanc behaalt aansprekende resultaten op een kalkstenen bodem. In Pouilly-Fumé, Sancerre en Menetou-Salon vormt kalksteen de belangrijkste bodemsoort en de wijnen uit deze wijnbouwgebieden worden wereldwijd hoog aangeslagen. Tegelijkertijd worden op andere bodemsoorten ook kwalitatief hoogwaardige wijnen van Chardonnay en Sauvignon Blanc voortgebracht, zoals Muschelkalk.  Muschelkalk wijn Muschelkalk is niet alleen een verwijzing naar de miljoenen jaren geleden in de Muschelkalkzee ontstane kalkstenen bodem, maar ook de Duitse en Oostenrijkse benaming voor kalksteen met een belangrijk aandeel fossiele zeeorganismen, zoals oesters, mossels en andere kalkrijke schelpdieren. De (overigens niet wettelijk beschermde) term ‘Vom Muschelkalk’ wordt daarom niet enkel in Franken en Württemberg, maar ook in diverse andere Duitstalige wijnbouwgebieden, zoals Oostenrijkse wijn, met kalkstenen bodems op het etiket van de wijnfles geplaatst. ‘Muschelkalk’ staat garant voor een mineralig strak karakter.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]