Lamblin & Fils ‘Vaillons’ Chablis 1er Cru

Bestel de Lamblin & Fils ‘Vaillons’ Chablis 1er Cru online voor slechts €27.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

1er Cru Chablis op zijn best. Ons proefpanel was diep onder de indruk door de ziltig frisse krijtstijl met tonen van limoen en pruim. Dat leverde de fantastische score van 19/20 Wijnbeurs punten op.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Lamblin & Fils ‘Vaillons’ Chablis 1er Cru:
Druifsoort: Chardonnay
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 1332
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Jaar: 2019
Kleur: Witte Wijn
Smaakprofiel: Licht, fris & strak
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 13.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2025
EAN: 3269399148015
Flessen per doos: 6 flessen

Lamblin & Fils 'Vaillons' Chablis 1er Cru wijnbeurs.nl
Domaine Lamblin & Fils, opgericht in 1690, is één van de oudste kwaliteitsdomeinen in Chablis. Met het aantreden in 2003 van de 12e generatie mag Domaine Lamblin & Fils met recht een familiebedrijf worden genoemd. De familie vestigde zichzelf eerst als wijnhandelaar in Maligny, een dorpje in het randgebied van Chablis, om begin twintigste eeuw ook eigen wijngaarden aan te leggen. Het bedrijf heeft vanaf de jaren ’50 een enorme vlucht doorgemaakt en is inmiddels in heel Frankrijk actief. Naast producent van Chablis, Volnay, Aloxe-Corton, Nuits-Saint-Georges en Gevrey-Chambertin brengt Domaine Lamblin ook wijnen voort in het Rhônedal en de Languedoc. Desalniettemin blijft witte Bourgogne wijn, zoals Chablis, de hoofdmoot met meerdere spatzuivere Premiers Crus en Grands Crus van 100% Chardonnay in het assortiment. Chablis Premier Cru Binnen Chablis zijn er veertig climats (specifieke wijngaarden) met de status Premier Cru. Sommige minder bekende en kleine 1ers Crus mogen hun Chablis ook op de markt brengen onder de naam van het ‘hoofd climat’ waar ze onder vallen, zoals bijvoorbeeld Vaillons. Het gaat dan vaak om kleine secties binnen de grote 1ers Crus wijngaarden die een afzonderlijke lieu-dit vormen.

Andere aanbiedingen