Las 75 Vendimias de Emilio Gonzalez Garnacha-Tempranillo

Bestel de Las 75 Vendimias de Emilio Gonzalez Garnacha-Tempranillo online voor slechts €8.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Spanje te bestellen.

Een jubileum voor wijnmaker Emilio Gonzalez, want zijn 75e oogst is een feit! Ter ere daarvan is er een unieke cuvée gemaakt van oude wijnstokken die op hooggelegen wijngaarden groeiden. Enorm geconcentreerd met kruidige molligheid en stroperig fruit. James Suckling kende 92/100 punten toe.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Las 75 Vendimias de Emilio Gonzalez Garnacha-Tempranillo:
Druifsoort: Garnacha,Tempranillo
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 18
Land van herkomst: Spanje
Regio: Calatayud
Jaar: 2016
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 15.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2026
EAN: 8437000012115
Flessen per doos: 6 flessen

Las 75 Vendimias de Emilio Gonzalez Garnacha-Tempranillo wijnbeurs.nl
Het was een speciaal moment voor wijnmaker Emilio Gonzalez, want het was maar liefst zijn 75e oogst. Hij verzorgt al sinds zijn twaalfde, dus sinds 1949, de wijngaard ‘La Guën’ van 7,2 ha. Dat verklaart waarom de wijngaard nog steeds zulk mooi fruit oplevert. Het perceel ligt op 843 hoogte met zeer oude Garnacha stokken van 60 tot 100 jaar oud.  Spaanse rode wijn Het extreem lage rendement van slechts 9 hl/ha (1176 flessen per hectare) geeft de Spaanse rode wijn zijn imposante rijkdom. De druiven werden pas eind oktober geoogst voor optimale rijpheid. De frisheid die nodig is om alle rijkdom in balans te brengen komt hier van hoog gelegen wijngaarden. Bodegas San Gregorio 30 wijnboeren hebben in 1965 de handen ineen geslagen. Bodegas San Gregorio is sindsdien dan ook een feit. Hun wijngaarden liggen op bodems van klei en kalksteen. Bijzonder gunstig, want hierdoor wordt de regenval goed opgevangen. Er heerst een continentaal Mediterrane klimaat met koude winters en hete zomers. Van de enkele rijk geconcentreerde trossen die de oude Garnacha stokken nog geven, samen met volrijpe Tempranillo druiven, maakte Bodega San Gregorio deze unieke jubileumwijn ter ere van hun oudste en trouwste wijnbouwer.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]