Lavau Vacqueyras

Bestel de Lavau Vacqueyras online voor slechts €19.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Niet alleen ons proefpanel was onder de indruk van deze uitstekende Vacqueyras, maar ook James Suckling kende 92/100 punten toe. Krachtig met kersenlikeur, zwarte peper, cacao en sinaasappel.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Lavau Vacqueyras:
Druifsoort: Syrah,Grenache,Mourvèdre
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 2928
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Rhône
Jaar: 2017
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.50 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2025
EAN: 3760170005324
Flessen per doos: 6 flessen

Lavau Vacqueyras wijnbeurs.nl
Al vijf generaties lang bezit de familie Lavau een grote passie voor het wijnmakersvak. Het begon allemaal in Saint-Émilion, om precies te zijn in de negentiende eeuw. Het verhaal vervolgde zich in Tunesië toen René Lavau en zijn zoon een klein domein omtoverden in een bloeiend bedrijf. Ze werden daarmee de grootste wijnproducent van het land. Zijn kleinzoon Jean-Guy Lavau keerde in de jaren ’60 terug naar Frankrijk en vestigde zich in de Rhône vallei. Daar nam hij de leiding over van een kleine wijnkelder, wat later Maison Lavau werd: inmiddels een gerespecteerde naam binnen de regio. Mede te danken door de versterking van de broers Frédéric en Benoît Lavau die momenteel het familiebedrijf runnen. Vacqueyras De Rhône staat bekend om zijn beroemde Crus als Châteauneuf-du-Pape, Vacqueyras en Gigondas. Deze Franse rode wijnen moeten aan strenge eisen voldoen. Een voorbeeld is dat de druiven uit een klein wijngebied of één gemeente mogen komen. Vacqueyras wordt ook wel eens het broertje van Châteauneuf-du-Pape genoemd, maar er zijn wel verschillen te benoemen. De bodemsamenstelling van Vacqueyras is veel homogener, waardoor deze wijnen niet dezelfde diepgang hebben als Châteauneuf-du-Pape. Daarentegen zijn ze erg fruitig en verfijnd. Het prijsniveau ligt ook een stuk lager, waardoor je hier veel waar voor je geld krijgt.

Andere aanbiedingen