Linden Estates Chardonnay wijnbeurs

Linden Estates Chardonnay

Bestel de Linden Estates Chardonnay online voor slechts €8.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Amerika te bestellen. Hier worden we blij van: een krachtige en sappige 100% Chardonnay uit Californië met vanille, toast en exotisch fruit als ananas, perzik en mango. Heerlijk bij een stukje vers gegrilde vis. Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid
Extra informatie over Linden Estates Chardonnay: Druifsoort: Chardonnay Bezorgkosten: 4.95 Bezorgtijd: 1 – 2 dagen Voorraad: 90 Land van herkomst: Amerika Regio: Californië Jaar: 2019 Kleur: Witte Wijn Smaakprofiel: Vol, zacht & breed Drinktemperatuur: Alcoholpercentage: 14.00 % Wanneer drinken: Houdbaar tot: 2023 EAN: 8720088830154 Flessen per doos: 6 flessen

Linden Estates Chardonnay kopen

Californië is het kloppende hart van de Amerikaanse wijnbouw. Maar liefst 90% van alle wijn uit de Verenigde Staten komt hier vandaan. Ook is Amerika de 4 na grootste wijnproducent van de wereld. Tot 1965 is dat anders geweest. Al in de 16e eeuw werd er wijn gemaakt, maar de kwaliteit kon nog lang niet tippen aan die van bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje. Dit kwam door de inheemse druivenrassen die later ook niet bestend bleken te zijn tegen de uitbraak van druifluis. En in 1920 kregen de wijnboeren een nog enorme klap te verwerken: de Amerikaanse drooglegging, oftewel een verbod op de productie en de verkoop van alcohol. Het verbod pakte op den duur niet zo uit als gehoopt en werd in 1933 weer afgeschaft. Sommige wijnhuizen kwamen deze crisis echter niet meer te boven. Amerikaanse witte wijn Pas vanaf de jaren ’60 is het roer omgegooid en volgde de doorbraak van Amerikaanse wijnen. Het geheim? Combinaties met de bekende Europese druivenrassen, zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Merlot. Samen met de warme zomers en de milde winters konden deze druiven optimaal rijpen, wat voor een kwaliteitsboost zorgde. En inmiddels is wijnland Amerika niet meer weg te denken in de Nieuwe Wereld wijnlanden.