Madame Veuve Point Meursault

Bestel de Madame Veuve Point Meursault online voor slechts €39.95 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Klasse Meursault met lengte uit een groot jaar met rijk Chardonnay fruit en een vette textuur. Madame Veuve Point vertelt het verhaal van Jeanne Marie die in de 19e eeuw zich als vrouwelijke wijnmaker bewees met haar fantastische wijn.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Madame Veuve Point Meursault:
Druifsoort: Chardonnay
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 6
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Bourgogne
Jaar: 2016
Kleur: Witte Wijn
Smaakprofiel: Intens, rijk & complex
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 13.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2024
EAN: 3343380076980
Flessen per doos: 6 flessen

Madame Veuve Point Meursault wijnbeurs.nl
Het verhaal van Madame Veuve Point begint bij Jeanne Marie Point, de dochter van wijnboeren in het hart van Vergisson, geboren in 1877. Van haar ouders leerde ze de fijne kneepjes van het wijnmakersvak. Met 26 jaar werd ze al weduwe. Om de wijngaarden te behouden en om voor haar enige zoon Benoit te zorgen, zette ze haar schouders eronder en werd ze één van de toen weinige vrouwelijke wijnmakers en moest zichzelf tussen alle mannelijke wijnmakers bewijzen. En dat deed ze! De kwaliteit van haar Franse wijn, waaronder Meursault, werd zelfs opgemerkt in de Verenigde Staten toen ze de unieke kans kreeg om haar Bourgogne wijn op de Saint Louis beurs te presenteren. Vanaf toen werd ze ook geaccepteerd en gewaardeerd door de lokale wijnboeren. Meursault Momenteel staat haar achter-achterkleindochter Géraldine Point aan het roer om de hele wereld de geweldige Bourgondische wijnen, met Chardonnay en Pinot Noir in de hoofdrol, te laten proeven en de spirit van Jeanne Marie Point voort te zetten. De wijngaarden liggen in het zuidelijke gedeelte van Côte de Beaune op hellingen tussen 230 en 360 meter hoog op een gunstige positie. Mede door de kalksteen in de bodem zijn de wijnen zo excellent van smaak. Pas als de druiven volledig rijp zijn, worden ze in de vroege ochtend handmatig geoogst om te zorgen dat de druiven koel en vers blijven.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]