Manieri Monferrato

Bestel de Manieri Monferrato online voor slechts €12.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Italië te bestellen.

9 jaar kelderrijping heeft zijn vruchten afgeworpen: wat een zeldzaam mooi ontwikkelde wijn met een onmiskenbaar Barolo karakter! Vol zacht fruit, specerijen, truffel, eiken en chocolade. 18/20 punten.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Manieri Monferrato:
Druifsoort: Cabernet Sauvignon,Barbera
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 8088
Land van herkomst: Italië
Regio: Piemonte
Jaar: 2011
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 14.00 %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2026
EAN: 8027874076230
Flessen per doos: 6 flessen

Manieri Monferrato wijnbeurs.nl
Piemonte grenst aan de Alpen en de letterlijke vertaling van Piemonte is dan ook ‘aan de voet van de bergen’. Het is één van de meest toonaangevende gebieden van wijnland Italië, mede door de grote wijnen als Barolo en Barbaresco. Maar er is nog veel meer te ontdekken, waaronder Monferrato: een streek die in het zuidoosten van Piemonte ligt. Samen met Langhe-Roero vormt het gebied het hart van Piemonte. Kenmerkend zijn de uitgestrekte heuvels met een lappendeken aan wijngaarden. In 2013 werd het wijngaardlandschap van Langhe-Roero en Monferrato zelfs aangemerkt als Werelderfgoed door Unesco.  Monferrato wijn Waar in Piemonte de Barbera druif het meest is aangeplant, zijn in de DOC Monferrato naast Barbera o.a. ook de druivenrassen Bonarda, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Dolcetto, Freisa, Grignolino, Nebbiolo en Pinot Nero toegestaan. Dit biedt wijnmakers de mogelijkheid om verschillende wijnstijlen te maken, en vaak met succes. Waar deze 2011 Manieri Monferrato een uitstekend voorbeeld van is.

Andere aanbiedingen