Maurice Michel Mercurey AOP Rouge

Bestel de Maurice Michel Mercurey AOP Rouge online voor slechts €19.99 bij Wijnvoordeel.nl. Klik hier om deze heerlijke Rode Wijn uit Bourgogne te bestellen.

De beroemdste wijnen uit de Côte Chalonnaise in Bourgogne komen natuurlijk uit Mercurey. Bijzondere wijnen die een intens smaakplezier garanderen, zoals deze Pinot Noir van Maurice Michel. Rijk aan fruit met zijdezachte en delicate tannines. Deze schoonheid mag na tien maanden de kelder, waar hij zes maanden op eikenhouten vaten heeft gerijpt, verlaten en is klaar om geschonken te worden. De wijn verrast nu met een minerale stevigheid. Laat u de fles nog een paar jaar liggen, dan wordt u getrakteerd op een geconcentreerde prachtwijn met een mooie rondheid.

Waarom bestellen via Wijnvoordeel.nl?

  • Gratis bezorging vanaf €50
  • Veilig betalen met Ideal
  • Gratis retourneren
  • Keuze uit meer dan 400 wijnen

Extra informatie over Maurice Michel Mercurey AOP Rouge:
EAN: 3362872278749
Flessen per doos: 6 flessen
Type afsluiting: Kurk
Dronk vanaf: Nu op dronk
Regio:
Land van herkomst: Frankrijk
Retourtermijn: 14 dagen
Voorraad: 6
Levertijd:
Alcoholpercentage: 13
Druiven: Pinot Noir
Smaakprofiel: Vol & Krachtig
Serveertip:
Kleur: Rode Wijn
Jaar: 2017
Bezorgkosten:

Maurice Michel Mercurey AOP Rouge wijnvoordeel.nl

Mercurey is het de grootste appellatie in Côte de Chalonnaise en vormt het hart van dit wijndistrict in Bourgogne. De wijngaarden strekken zich uit in een gebied dat door de lokale bevolking wordt aangeduid als de gouden vallei, omdat de druivenstokken hier door de omliggende heuvels worden beschermd tegen vochtige lucht en nevel. Toch is er rondom het dorp een flinke variatie in bodemgesteldheid, ligging, hoogte en blootstelling aan de zon. Omdat het terroir in Mercurey doorklinkt in de wijnen, is daarom geen wijn uit dit gebied gelijk. Toch hebben ze allemaal een ding gemeen: ze zijn bijzonder genereus en bezitten een flinke dosis finesse. Superieure kwaliteit Zo ook deze Pinot Noir van Maurice Michel, waarvan de Pinot Noir-druiven rijpen op een hoogte van 230 tot 320 meter in een bodem van mergelhoudende kalkgrond bedekt door kiezels. De druivenstokken zijn helemaal in hun nopjes op deze kalkrijke witte grond. Handmatige pluk en selectie en traditionele wijnbereiding met rijping op houten vaten doen de rest. Maurice Michel maakt onderdeel uit Roux Père et Fils, dat al in 1885 is opgericht in het hart van Bourgogne. In die tijd telde het wijndomein niet meer dan vier hectare wijngaarden in Saint-Aubin. Tegenwoordig staat het wijnhuis onder leiding van de vierde en vijfde generatie en is het bezit uitgebreid tot zeventig hectare wijngaarden verspreid over Côte d’Or. Met aandacht voor detail en respect voor oude tradities creëren Domaine Roux en zo ook Maurice Michel niet alleen prachtige Pinot Noirs, maar ook schitterende Chardonnays die allemaal bekend staan om hun superieure kwaliteit.. Profiteer nu van deze Maurice Michel Mercurey AOP Rouge aanbieding!

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]