Med & Oc Cabernet-Merlot

Bestel de Med & Oc Cabernet-Merlot online voor slechts €77.94 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Frankrijk te bestellen.

Om een wijn te maken naar het model van grote Médocs vonden we een gelijkwaardig terroir in Limoux. Hier groeiden de druiven uit tot een complexe Cabernet met een indrukwekkend rijke en romige smaak.

Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?

  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid

Extra informatie over Med & Oc Cabernet-Merlot:
Druifsoort: Merlot
Bezorgkosten: 4.95
Bezorgtijd: 1 – 2 dagen
Voorraad: 1
Land van herkomst: Frankrijk
Regio: Pays d’Oc
Jaar: 2015
Kleur: Rode Wijn
Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol
Drinktemperatuur:
Alcoholpercentage: 12,5 % %
Wanneer drinken:
Houdbaar tot: 2025
EAN: 8719418005942
Flessen per doos: 6 flessen

Med & Oc Cabernet-Merlot wijnbeurs.nl
Voor het maken van een mooie Cabernet gedomineerde wijn naar het model van de grote Médocs, werd gezocht naar een ‘terroir’ dat lijkt op dat van de Médoc: een wijngaard met een koele ligging en een bodem vol stenen, kalk en zanderige klei. Ideaal voor Cabernet om lang op te kunnen rijpen met behoud van fraîcheur. Dat terroir vonden we iets ten westen van Limoux, in de Vallée de Cougaing, vernoemd naar het riviertje de Cougaing. De Merlot druiven komen van wijngaarden op 150 meter hoogte met een iets warmer ‘terroir méditerranéen’ klimaat. Door de invloed van de mediterrane hitte worden de druiven hier iets eerder rijp dan gemiddeld, wat in een warm jaar als 2015 voor de vroeg rijpende Merlot gunstig is. De Cabernet komt van een terroir met veel klei en kalk op zo’n 300 meter hoogte. Het klimaat wordt hier beïnvloed door de westelijke wind vanuit de koele Atlantische kust, waardoor de druiven twee weken later rijp zijn, wat weer ideaal is voor de laat rijpende Cabernet. Dit koele terroir staat in Limoux bekend als ‘terroir océanique’. De wijn ontleent zijn naam dus aan beide terroirs, ‘méditerranée & océanique’. De Cabernet en de Merlot werden apart gevinifieerd en na een traditionele lange vergisting op vat gelegd.’ Na de oogst ondergingen de druiven een koude maceratie (inweekperiode) om zoveel mogelijk structuur en fruit aan de schillen te onttrekken. Vinificatie vindt plaats bij een relatief lage temperatuur van 25 °C. Dit zorgt voor een lange gistingsperiode met maximale extractie en die zo gewenste zachte tannines. De vaten zijn van Frans eikenhout en komen uit de Cognac streek en uit Bourgogne. Alle vaten zijn ‘medium getoast’. Na 12 maanden rijping werden beide druiven in het voorjaar van 2017 geassembleerd tot het uiteindelijke ‘Grand Cru Médoc’ model.

Andere aanbiedingen

[content-egg module=TradetrackerProducts]