Monziano Rosso Toscana wijnbeurs

Monziano Rosso Toscana

Bestel de Monziano Rosso Toscana online voor slechts €8.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke uit Italië te bestellen. Wijnmaker Tizziano gaat voor lage rendementen en maakt topwijnen van mineraalrijke bodems. En dat proeft u terug in deze rijke en volromige Rosso die zich kan meten met vele kostbare Super Tuscans. Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid
Extra informatie over Monziano Rosso Toscana: Druifsoort: Cabernet Sauvignon,Sangiovese,Merlot Bezorgkosten: 4.95 Bezorgtijd: 1 – 2 dagen Voorraad: 12 Land van herkomst: Italië Regio: Toscane Jaar: 2016 Kleur: Rode Wijn Smaakprofiel: Stevig, zacht & romig Drinktemperatuur: Alcoholpercentage: 14 % % Wanneer drinken: Houdbaar tot: 2027 EAN: 8719418002408 Flessen per doos: 6 flessen

Monziano Rosso Toscana kopen

Voor het Vatencollectief waren we op zoek naar een ‘Super Tuscan’ model. En die vonden we in de heuvels van Maremma. De geselecteerde rode wijn is afkomstig van Ciacci Tizziano. Een ambachtelijke wijnmaker die gaat voor lage rendementen met een hoge kwaliteit. Tizziano’s wijngaarden beslaan 14 ha. die zich uitspreiden over de Maremma heuvels van de Tyrreense kust tot aan het beroemde wijndorp Scansano. De cuverie en kelders liggen bij het wijndorp Montiano, een 14e eeuws gehucht op 200 meter hoogte. Tizziano maakte de winnende wijn van laat geplukte trossen van zijn twee beste percelen. Eén perceel met Cabernet en Merlot aan de kant van Scansano en een andere wijngaard met Sangiovese op de heuvel van Montiano. Beide percelen hebben een mineraalrijke bodem van zandsteen met quartz en kalk. De combinatie van de drie druiven geeft een klasse wijn, die naast zijn zwoele specerijen (Sangiovese) ook rijk aan cassis en Cabernetspieren is, met de room en rondeur van Merlot. Ideaal voor een opvoeding op eiken. Door de vele zonuren in 2016 werden de druiven hier goed rijp. Alle druiven werden apart gevinifieerd bij een temperatuur van maximaal 28 °C. Omdat de rode Toscaanse wijn de aroma’s van het het eiken snel in zich op nam, is deze Monziano wat eerder van het vat gehaald, waardoor de kracht van het fruit goed blijft domineren. Deze wijn kan zich meten met vele malen kostbaardere Super Tuscans uit bijvoorbeeld Bolgheri en is zo mollig en vol dat hij nu al heerlijk drinkbaar is.