Olarra Clasico Limitada Rioja Gran Reserva wijnbeurs

Olarra Clasico Limitada Rioja Gran Reserva

Bestel de Olarra Clasico Limitada Rioja Gran Reserva online voor slechts €17.99 bij Wijnbeurs. Klik hier om deze heerlijke Tempranillo,Graciano uit Spanje te bestellen. Uitgeroepen tot ‘Best Rioja Gran Reserva’ door de IWC en dat is niet meer dan terecht door zijn krachtige en satijnzachte smaak vol donker fruit, mokka en ceder. Waarom bestellen via Wijnbeurs.nl?
  • Voor 16:00 besteld, morgen in huis*
  • 100% proefgarantie
  • Compleet wijnassortiment
  • Hoge klant tevredenheid
Extra informatie over Olarra Clasico Limitada Rioja Gran Reserva: Druifsoort: Tempranillo,Graciano Bezorgkosten: 4.95 Bezorgtijd: 1 – 2 dagen Voorraad: -60 Land van herkomst: Spanje Regio: Rioja Jaar: 2015 Kleur: Rood Smaakprofiel: Complex, krachtig & vol Drinktemperatuur: Alcoholpercentage: 13,5 % % Wanneer drinken: Houdbaar tot: 2029 EAN: 8411423828034 Flessen per doos: 6 flessen

Olarra Clasico Limitada Rioja Gran Reserva kopen

Bodegas Olarra maakt al sinds 1973 de liefhebbers van volle en krachtige Spaanse rode wijn blij. Het was Leopoldo Limousin die het familiebedrijf in Rioja heeft opgericht en die de strenge selectie en uitmuntende zorg in de wijngaard en kelder heeft gewaarborgd. En heeft absoluut zijn vruchten afgeworpen: Bodegas Olarra is al twee keer uitgeroepen tot de beste producent van Spanje en staat in de respectabele lijst van de twintig beste wijnhuizen ter wereld.  Rioja Gran Reserva Hoe zit het precies met de termen (Gran) Reserva op het wijnetiket? Dit slaat op de houtrijping die de Spaanse wijnen moeten ondergaan, waarbij Joven het kortst of zelfs niet in vaten heeft gerijpt en een Gran Reserva het langst. Spanje hanteert een algemene classificatie voor houtrijping. Maar enkele regio’s, waaronder Rioja, hebben eigen en strengere regels. Waar een ‘normale’ Gran Reserva minimaal 1,5 jaar in eiken vaten moet rijpen plus nog eens vijf jaar kelderrijping, ondergaat een Rioja Gran Reserva een minimale houtrijping van twee jaar plus ook vijf jaar kelderrijping. En dat is ook de reden dat deze Olarra Gran Reserva nu pas uit de kelder is vrijgegeven. Geduld wordt in dit geval zeker beloond.